Искра Фидосова ще променя Конституцията

  • 01 юни 2011 11:30

  • 1253
  • 0
Искра Фидосова ще променя Конституцията
© Булфото

108 депутати подкрепиха създаването на Временна комисия за промяна на Конституцията”. Председател ще бъде Искра Фидосова, а нейна заместничка е шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

От квотата на ГЕРБ влизат Димитър Главчев, Димитър Лазаров, Валентин Николов, Емил Радев, Доброслав Димитров, Красимир Ципов, Юлияна Колева. ДПС предложиха за заместник-председател Алиосман Имамов, а за членове – Христо Бисеров и Лютви Местан. От Атака заместник-председател ще бъде шефът на образователната комисия Огнян Стоичков, а член зам.-председателят на НС Павел Шопов. От Синята коалиция предложиха за заместник-председател Екатерина Михайлова, а от левицата – за зам.-шеф на комисията бе предложен проф. Любен Корнезов. В състава на комисията „червените” предлагат още Янаки Стоилов и Румен Овчаров.

Независимият народен представител, член на комисията, е бившият шеф на Комисията по външна политика Димитър Чукарски.Любен Корнезов заяви, че тази комисия е излишна и тя нищо няма да роди, а може само да изроди Конституцията. Той предложи - вместо решенията от комисията да се вземат с мнозинство от две трети от присъстващите народни представители, да се замени с - членовете по списък, но предложението му бе отхвърлено. Депутатите отхвърлиха и процедурното предложение на Георги Пирински от левицата за отхвърляне на проекторешението за създаване на временна комисия за промяна на Конституцията, според когото мотивите към законопроекта са несъстоятелни от конституционна гледна точка.

Последвайте канала на

Novini.bg
1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини