Бойко Борисов: Весела Коледа, Шматко

  • 27 декември 2011 15:55

  • 19753
  • 46
Бойко Борисов: Весела Коледа, Шматко
© Интернет
„Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за „Бургас - Александруполис".

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Русе относно изявление на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, че Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода „Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна.

По-рано този месец Министерски съвет обяви, че се оттегля от проекта за „Бургас- Александруполис", като в края на ноември дългът ни към проекта бе 6,2 млн. евро. По Коледа министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви, че оттеглянето на България от проекта няма да навреди на газовите преговори с Русия, защото тези разговори били изцяло на търговска основа.

В изявлението си Шматко уверява, че всички установени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пристигна заедно с министъра на културата Вежди Рашидов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да открие обновената сграда на Русенска опера и новата пречиствателна станция. Ремонтът на операта е на стойност 1 187 493 лв. Допълнително бяха дадени около 250 000 лв. за нови столове в залата.

„Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция, няма и в Европа. Всички премиери, които дойдоха - от президента Барозу до шведа, датчанката, всички ахкат и казват: ние не сме ви познавали", похвали се Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Темата за инвестициите в културата по време на криза провокира премиерът да припомни колко много забележителни места в България в момента се реставрират и обновяват. Той даде примери със Созопол и Силистра и подчерта, че българите знаем много малко за своята история по региони. „Римски императори са идвали тука, тук готите са разбивали римските войски на наша територия, точно тук около Силистра. В условията на криза ние строим повече отколкото във всичките 20 години досега заедно и неслучайно Вежди Рашидов се шегуваше, че от Пенчо Кубадински досега тази опера не е ремонтирана", каза Борисов.

Последвайте канала на

19753 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
Иван Петков

2012.02.11 | 08:59

46
Това с петролопровода е много сериозна работа-не е така както си го обясняват повечето българи.Тука има подписани договори и спогодби и съответно неустойки - това не са нашите фалшиви магистрали с които Правителството продължава да заблуждава целия народ и няма нито една напълно завършена такава.Никакви европейски пари няма да получим-България ще потъне изцяло в блатото щом имаме такива управници............
afganec

2011.12.28 | 18:20

15
Още от времето на Петър Първи,Наполеоновите войниретия Райх някои нации са стигнали до извода че СРЕЩУ РУСКИ ФАЛОС НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ НАДУПВАШ И ДА ПУСКАШ ГАЗОВЕ! Не вземам руска страна в спора-просто напомням,че с Русия трябва да се комуникира внимателно,иначе може да те заболи! Нашият премиер може би е мазохист!
kayozeroskay

2011.12.30 | 11:00

45
ЯВНО ГО ПОЗНАВАШ МНОГО ДОБРЕ И СИ ГО ОБИЧКАШ А???ХАРЕСВА ТИ ХАРЕСВА ТИ СОДОМИТ ТАКЪВ
Самуил

2011.12.30 | 10:56

44
Всички русофилски червеи на колене да духате на джуджето путя, всички дружно колко е велик путя и руснаците. Мамето ви азиатско, антибългарски мекотели.

2011.12.28 | 18:20

16
Да, да ще му духаме ... ама всички дружно с 6,2 млн. евро и нова цена на газта до година! Лумпен ! Питай превозвачите те му духаха вече!

2011.12.29 | 13:56

43
За първи път виждам български политик да защитава българските интереси.Радвам се излючително много.А на всички русофили мога да кажа само,че сте излючително заблудени хора,никой не го интересува дали сме добре или не,просто руснаците си гледат интереса,българската държава да инвестира,а руската да взима печалбата.Това се отнася и за американците и германците и всички останали.Във този свят има само едно и то се нарича максимализиране на печабата или казано с други думи,всичко е бизнес (власт).
AJ4A

2011.12.29 | 11:41

42
Лелееее, какво се случва тук?!?!? Май нещо много сте се разгорещили!!! Защо ли сте се разгорещили така?!?!? Да не би харесва ФАКТЪТ, че времето на КОМУНИЗМЪТ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СВЪРШИ И ТО ЗАВИНАГИ?!?!? Нали сте много образовани, нали цял живот сте се борили, а не сте "папкали" от чужда паница, али сте много трудолюбими, нали сте ...... истински патриоти - е, от какво се плашите тогава ..... от това, че скоро България може най-после да тръгне по пътя на демокрацията и свободата ли????? Ето какви патриоти сте всъщност!!!! Не познавам Георги Жеков, нито съм гледал предаването му!!! Не пища с друг ник, защото не съм ПАРТИЗАНИН КАТО ВАС ДРУГАРИ БОЛШЕВИКИ!!! Не напоследно място .... не мразя никой, защото болшевики като вас са прекалено дребен и безобиден дразнител за да си мислите, че мога чак пък да ви мразя!!!! Просто сте ми жалки .......... хора без мечти, без амбиции и стремежи, без способности, без ..... бъдеще!!! Е, за какво да ви мразя, за какво да ви завижда човек???? А и ако ви мразех нямаше да ви отделям толкова внимание, толкова от времето си ....... барем да ви събудя от транса, в който се намирате, барем да разберете докато все още имате време пред себе си, че ........ МИНАЛОТО НАЗАД НЯМА ДА ВЪРНЕТЕ, че бъдещето е на ГРАЖДАНИТЕ НА СВЕТА, А НЕ НА ПАРТИЙНИТЕ ТЕСНОГРЪДИ И СУПЕР ОГРАНИЧЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КЛАКЬОРКИ!!!! Животът е един, че е и доста кратък ....... не си го "проспивайте", не си го жертвайте в името на ............ нереални болшевишки лозунги!!! Докато вас ви "хранят" с лозунги и идеали, вашите любими вождове трупат злато като другият ви любимец Кадафи, пълнят вани с най-скъпото шампанско, обикалят света и подсигуряват финансово дори неродените си правнуци, като всичко това .......... вземат от такива като вас и мен!!!! Продължавайте да ме наричате както си искате, не ми пречи помията, която изливате по мой адрес, ноооооооо съм сигурен, че някой ден на собствените ви деца и внуци много ще им пречи, че родителите и прародителите им са си изживяли живота съвсем напразно и не са оставили нищичко след себе си - за тях, а не за мен, другите като мен и нашите наследници!!!!
shatterer

2011.12.29 | 11:41

41
Аз едно време съм бил партизанин и ще ти кажа, че за такива думи тогава бихме те пребили с камъни хе хе хе......а сега сериозно....... И какъв съвет би ни дал, просветителю...как да изживеем животите си пълноценно, и как да оставин нещо на бъдещите поколения хе хе хе? Ама по-простичко ни обясни, че не ти разбираме възвишените послания, учителю любими хе хе хе! Обясни ни как да се измъкнем от миналото и от този омагьосан кръг, в който се въртим от 20 години? Как да изгоним '' лошите '' от власта за да дойдат '' добрите '', защото ако продължаваме така....единственото, което ще оставим[и ти и ние] на бъдещите си поколения са няколкото кредита за плащане хе хе хе!

2011.12.28 | 22:22

40
На тоя AJ4A май му е зациклил диска:DD Баща му да вземе да осъди тоя, дето му е продал презерватива:DD
МАРКУЧ.....

2011.12.28 | 21:34

39
Най обикновен прост градинарски маркуч.....даже не пожарникарски....
Развигор

2011.12.28 | 18:19

12
Ау, колко кандидат-минетчии има в БГ, ми се повръща от вас бе изроди. Никакво самоуважение нямате бе нещастници, русофилска паплач, свирки за газ ли правите бе скапаняци.

2011.12.28 | 21:19

38
Ти си голям тьпанар бе изрод недоносен ,що не си завреш драсканицата на майкати в пу-та.боклук мррьсен,Нямаш дим в газьт си а си трьгнал да хулиш и плашиш най голямата империя в света.

2011.12.28 | 18:19

10
Колкото по си отваряш устата, толкова по се заформя въпросът: Защо ти липсва интелект? Каква е причината?
AJ4A

2011.12.28 | 19:05

27
Истинските Българи не се кланят на природни недоразумения като Путин, Медведев и сие!!! Идва ред на истинските Руснаци да докажат, че в 21-и век във властта няма място за НЕДОРАЗУМЕНИЯ!!!

2011.12.28 | 20:48

37
Ако не бяха тия преди Путин и Медведев, сега пуберите като теб щяха да говорят турски. Само тъпаците мислят, че в тоя живот нещата са черно-бели.
sa

2011.12.28 | 19:06

30
Че Русия си е още комунистическа страна се убедих лично тази година когато бях в Москва, разбирам също че нашата държава трябва да има и позиция, ама мооооожеше малко по леко, примерно- Господин Шматко, уважавам вашето мнение, както и желанието ви за реализиране на този проект, но АЗ като личност избрана от българският народ съм длъжен да защитавам и отстоявам интересите на народа си, в случая ала бала.... този проект не удовлетворява нашето виждане за него и бъдещата реализация на същия посочен. Нещо от тоя сорт можеше , а така- няя да дадем стотинка..... те руснаците тогава лесно могат да кажат ем хуу ние пък няма да дадем капка газ вече, ай сиктир!

2011.12.28 | 20:48

36
Комунистическа или не Русия е държава с голям потенциал . А ние с грамотна политика можехме да сме моста между Русия и ЕС . А с Ганьовския ни манталитет сега ни третират като прошляци и на изток и на запад ! А плоскоглавия само затвърждава това отношение !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини