Явор Нотев : Договорите в Атака нямат правни последици

  • 01 юни 2011 08:17

  • 2614
  • 0
Явор Нотев : Договорите в Атака нямат правни последици
© Булфото

Подписаният от Валентин Николов и другите отцепници от Атака проект за договор, не предизвиква правни последици. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ депутатът от групата на националистите Явор Нотев.

Вчера в сутрешния блок на БТВ бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Валентин Николов обяви, че 15-20 души депутати и хора в челото на изборните листи на Атака са подписвали договори за задължения в размер на 150 000 евро с офшорни фирми регистрирани на Сейшелските острови.

Документите са били изповядани от нотариус Славея Маркова, от кантората на Теодора Вуцова. Заверката на подписа не придава сила на договора, уточни Нотев, който преди да влезе в парламента беше един от най-търсените адвокати в страната. Нотариусът само е удостоверил, че положеният подпис е на лицето, за което се твърди. Ако Валентин Николов, който иска да бъде депутат твърди, че е бил подведен, това говори зле само за него, обяви Нотев. Той категорично отрече, че е подписвал договор.

В Европа има практика за бланкови оставки – подписани и без нанесени дати. Това е практика, която дисциплинира, уточни Нотев. Необходимо е да се промени правилника на НС, за да не се допуска възможност за привилегии и примамки, с които депутатите да се обвързват, добави депутатът от Атака.

Последвайте канала на

Novini.bg
2614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини