Ивелина Василева: Решено е как да бъдат обезопасени водните басейни до 2021 година

  • 28 декември 2016 14:15

  • 2865
  • 1
Ивелина Василева: Решено е как да бъдат обезопасени водните басейни до 2021 година
© Булфото

Правителството реши как да бъдат обезопасени водните басейни през следващите няколко години. В приетите плановете за управление на рисковете е описано какво да се предприеме до 2021 година. Това каза министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва пред БНР.

"Превенция, недопускане на рискове, свързани с възникване на наводнения, за живота и здравето на хората, и рискове за критичната инфраструктура. За първи път се разработват планове за управление на риска от наводнения в България. Приета е и морската стратегия за опазване водите на Черно море“.

„Мерките са на национално ниво и по линия на трансграничното сътрудничество. Целта е да се ограничи замърсяването на Черно море", допълни екоминистърът.

Тя изброи проектите, които вече са одобрени от МС. "Пречиствателните станции по Черноморското крайбрежие, канализационна мрежа, която да събира отпадъчните води, продължаване на усилията за закриване на стари сметища, изграждане на такива съоръжения, които не допускат замърсявания, контрол върху шума в морската среда. 20 милиона лева допълнително ще получат различни ведомства и общини", решиха още министрите.

"Най-много - 15 милиона лева, отиват за ремонт и оборудване на болница Лозенец. Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Националната служба за охрана в размер на 520 000 лева за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, съгласно чл. 121 от Закона за Националната служба за охрана. Предвидени са 4 млн. лева по бюджетите на редица общини за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска улична мрежа и транспортна инфраструктура. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г. и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 г.", каза още министър Василева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
УМ БЕЛИЯ ДЕЛФИН

2017.01.05 | 09:35

1
ЗАЩО СЕ ДАВАТ 15 МЛН НА БОЛНИЦА??? НАЛИ СЕ ИМАТ ТЕХНО МИНИСТЕРСТВО! ДА ДАДЕ НЕКОЙ ЛЕВ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ-ПОНЕ 10%, А ДА И ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ РАБОТА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ В МОСВ. ИМАМ МЛАДИ ХОРА БЕЗ РАБОТА - ЗАЩО ДА РАБОТЯТ ПЕНСИОНЕРИ И ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини