Павлова: Инвестирахме над 130 млн.лв. за пътищата в Смолянска област

  • 20 декември 2016 14:24

  • 8072
  • 4
Павлова: Инвестирахме над 130 млн.лв. за пътищата в Смолянска област
© Булфото (архив)

За двете години от втория мандат на кабинета "Борисов" са инвестирани 130 млн. лв. и над 120 км пътища в Смолянска област са изцяло рехабилитирани и завършени.

Това посочи министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена при откриването на четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян, цитирана от БТА. На церемонията присъства и премиерът в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това са четири километра, които са знакови, посочи министър Павлова, тъй като са част от започнатата още през 80-те години на миналия век главна пътна артерия на града. Регионалният министър отбеляза, че благодарение на волята и на усилията на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са осигурени 26 млн. лв., за да се завършат 4-те километра.

За Смолянска област, в която няма железопътен транспорт, пътищата са носител на поминъка, на възможността на хората да пътуват, да се развива туризмът, допълни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя посочи, че е изцяло реновиран и довършен участъкът от пътя Асеновград-Смолян с инвестиция над 60 млн. лева. Европейско и държавно финансиране от 27 млн. лв. е вложено за участъка от Смолян до Стойките. Министър Павлова съобщи, че в Смолян в момента се санират 35 сгради, а плановете за следващата година са за още 60.

Завършеният четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян е своеобразен коледен подарък за жителите на областта, коментира областният управител Недялко Славов. Според него този път издига транспортния достъп на града на по-добро ниво, той е от полза за хората, за бизнеса. На този път се разчита да поеме трафика към бъдещия ГКПП "Рудозем-Ксанти", допълни Славов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8072 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.22 | 22:21

4
а във Варна кога ще имаме асвалтирани улици
оня с коня

2016.12.22 | 22:21

3
Алооо , ясно ли ви е , че не искаме да ви гледаме грозните мутри, разваляме си настроениоето като гледаме престъпници като вас на свобода.

2016.12.22 | 22:21

2
Да ви пикам на това в което сте инвестирали . Честно колко пари откраднахте ????????????
.

2016.12.22 | 22:20

1
Не сте инвестирали, а сте похарчили/изразходили. Инвестиция е друго. Предполага инвестиция ви звучи по-европейско. Невежи министри. А може и аз да греша и да сте инвестирали в гласоподаватели, но в този случай по-добре вдигнете майчинските за многодетни, циганите да ви народят повече.

Добави коментар

Водещи новини