Политолог: Днес е краят на политическия блъф

  • 19 декември 2016 09:44

  • 9836
  • 4
Политолог: Днес е краят на политическия блъф
©

Днешната среща – разговори между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставяне на правителство в рамките на 43-ото Народно събрание е краят на политическия блъф, коментира пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов.

Всичко това прилича на партия Покер. Наддаваме, надлъгваме се и да видим на кого ще му излязат слаби нервите накрая. Борисов нееднократно е доказал, че владее това нещо до съвършенство в политиката, така че смятам, че той няма да е от губещата страна. Освен това, мандат, който не е на ГЕРБ, а участва ГЕРБ и поема политическа отговорност - цялата, както беше досега, тъй като говорим за запазване на коалицията, ще продължи да носи точно тези негативи, от които той избяга, теоретично поне, подавайки оставка преди месец и половина. Смятам, че шансовете са, даже и като число, несъществени. Просто няма такива. Това, което премиерът в оставка и неговите близки от ГЕРБ направиха, беше да чуят анонсите. Може би като Бридж, стана малко по-интелектуална политическата игра – чуха анонсите, направиха си сметката и видяха, че е абсолютно несериозно… Някак нещата изглеждат много скалъпени с бели конци, коментира политическият анализатор.

Според Стефанов, очевидно се върви към коалиционно управление. Тези предварителни политически совалки са с по-дългосрочна цел. Очевидно България няма да успее по настоящата избирателна система, която горещо препоръчвам и силно се надявам да не бъде пипана, поне в настоящата предизборна кампания, която се очертава догодина, ще произведе коалиционно управление, независимо от това какво е настоящото състояние на ГЕРБ или на БСП. По-скоро ще има едно приблизително възпроизводство на следващия парламент, с изключение на доста формации – малки – БДЦ, Реформаторски блок в настоящия му вид, АБВ със сигурност няма да намерят място в парламента - просто са изчерпани политически субекти, каза още Любомир Стефанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9836 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.19 | 16:38

4
от симитли са съгласни ..повече нищо не казваме..
Хихи

2016.12.19 | 16:38

3
Аман от гурута.

2016.12.19 | 14:51

2
ФАРС..ЦИРК ..ТЕАТЪР ..А ЗА НАРОДА ОТНОВО СРЕДНИЯ..

2016.12.19 | 13:40

1
ясно модераторе ,ти няма да ме допуснеш защото казвам истината ..гроб ще командва ..ръбовете ще са фасада..

Добави коментар

Водещи новини