Оптимизмът на Реформаторския блок изчезна

  • 16 декември 2016 10:51

  • 9625
  • 2
Оптимизмът на Реформаторския блок изчезна
© Булфото (Архив)

Скептични сме, че може да се сформира кабинет в рамките на това Народно събрание, ако няма ясно изразена воля за изпълнение на реформаторските политики и мнозинство, което ги подкрепя. Това заяви пред телевизия България он Еър Димитър Делчев от Движение "България на гражданите" (Реформаторски блок).

Той подчерта, че ДБГ съзнава отговорността за съставянето на кабинет, защото за реализирането на мандата и излъчването на премиер са необходими гласовете на най-малко 15 народни представители от ПГ на РБ, а ДБГ има 7 от тях.

"Ако има воля за реформаторско мнозинство - много добре, тъй като хората се измориха от избори, но щом няма мнозинство зад антикорупционния закон, за какво ново правителство да говорим", коментира още Делчев.

Попитан за 100% мажоритарни избори Делчев заяви, че ДБГ счита, че въвеждането на 100% мажоритарен вот има само в няколко азиатски и африкански държави и не е добро за България.

"Не смятаме, че такива експрименти трябва да се правят в България, тъй като биха довели до повече хаос и по-настабилен парламент с хора със съмнителни прякори", добави Делчев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
9625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.19 | 18:30

2
Жалко! Кунева няма да стане и Главен мюфтия...

2016.12.18 | 11:47

1
Алооооооо Реформаторите България е бананова република така че може да има мажоритарен вот!

Добави коментар

Водещи новини