Скромни шансове за съставяне на правителство видя Томислав Дончев

  • 15 декември 2016 08:24

  • 3127
  • 1
Скромни шансове за съставяне на правителство видя Томислав Дончев
©

Съдът ще се произнесе за инцидента в село Хитрино, след като прокуратурата повдигне обвинение. България изкара почти две деситилетия без сериозни инвестиции в жп инфраструктурата. Трябва да се действа. Проблемът е, че и в този сектор са необходими десетки милиарди. Само изграждането на нормално трасе между София и Видин ще струва 5 млрд. лева. 

Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът в оставка Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. След влизането на България в ЕС са инвестирани милиарди левове в разлчини сектори. Проблемите в тях в голяма степен са решени. Трябва да мислим и действаме умно. Ако разпределим правилно инвестициите, ще може да се решат проблемите и в други сектори. Не искам да навлизам в анализ на икономическите събития в страната през последните 25 години. Реално държавата започна да се модернизира в края на миналия и началото на този век, каза още Дончев.

Скромни са шансовете за съставяне на правителство. РБ не са ни заявили как точно виждат нещата. Не сме обсъждали персоналния състав на кабинета. Не си представям ГЕРБ да предложат министър-председател. Във властта се влиза през парадния вход. Получил си мнозинство, съставяш правителство и носиш отговорност. Не искам да говоря за проценти. Нека чуем предложенията и идеите на колегите. Отнасяме серизоно към амбицията им и не можем да кажем "не" в аванс. Аз бих бил по-песимистичен от 20-те процента шанс, които дава Цветан Цветанов. Нека да изчакаме и да чуем РБ, повтори вицепремиерът. 

Щом се появяват инвеститори за АЕЦ "Белене", проектът е икономически витален. Всеки инвеститор си е направил сметката. Засега обаче не се е появил инвеститор, който да разчита само на българския пазар. Нашите условия са ясни. Този прокет трябва да бъде реализиран без държавна инвестиция и на пазарна основа, разкри Дончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.16 | 09:28

1
та какво ще правиТЕ с безбройните комисии / които объркват дори бюрократичния мозък / и които са с министерски заплати ? ще чакаме още 20 години да се сработват ? от 4 000 000 трудоспособно население 2 000 000 са заети / на пълен работен ден/ с някакви СЛУЖЕБНИ ;задължения ; като игри на компютъра /служебния/ , държавност , а ?

Добави коментар

Водещи новини