Политолог: Изпадаме в порочен кръг

  • 14 декември 2016 15:07

  • 15975
  • 7
Политолог: Изпадаме в порочен кръг
© Фейсбук

Както във всяка една ситуация, има хипотетичен шанс да бъде съставено правителство в рамките на 43-то Народно събрание, на практика обаче доколко това е осъществимо, е по-неясното. Това каза пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов по повод политическата ситуация у нас, след като Реформаторският блок взе последния проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Ако ГЕРБ поне веднъж устоят на първоначалната си заявка, не би трябвало да подкрепят правителство, предложено от Реформаторския блок, тъй като на практика РБ предлага препотвърждаване на съществуващата коалиция, която беше една от причините Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да подаде оставка като премиер, а и цялото правителство. Така че дублиране и преформатиране няма да има, а ще има дублиране на правителството в оставка да се върне отново на власт – Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ГЕРБ. Тук идва въпросът защо си подаде оставката Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ако пак ще правим същия кабинет. Изпадаме в някакъв порочен кръг, който е лишен от всякаква политическа логика от гледна точка на ГЕРБ. Колкото повече се проточи такава агонизираща политическа ситуация, толкова повече те губят политически дивидент. Те имат сметка колкото може по-бързо да отидат на избори, ясно да се дефинират, да се разграничат, да напомнят кои са, да потвърдят себе си, политическата си идентичност. Всяко разводняване, влизане в коалиции, които на всяка цена да ги оставят на власт – не мисля, че ще бъде изгодно за тях и по-скоро биха се въздържали от участие в подобни коалиции, коментира Стефанов.

По-скоро няма да има правителство в рамките на този парламент, прогнозира той.

Стефанов коментира и политическата интрига около евентуалното сформиране на служебно правителство. Симптоматичен е отказът на новоизбрания президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да участва във всякакво сътрудничество с отиващия си държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за създаване на някаква стабилност чрез приемственост. Иначе казано – двамата президенти да сформират някакво служебно правителство, а не да имаме министър-председател и Министерски съвет за Коледа и Ивановден, а след началото на мандата на Радев в края на януари да имаме нов кабинет. Прословутото държавничество, към което реферира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, стабилността и приемствеността, както той я разбира, някак си май избягва да ни я демонстрира, посочи политологът.

Разбирам, че Радев дължи някаква лоялност на организациите, които го подкрепят, основно на БСП, които, естествено, не искат да се колаборират с който и да е представител на ГЕРБ, но в крайна сметка той е президент на всички българи, не е президент на БСП. Ако се окаже, че е президентът на БСП, значи имаме някакво сериозно разминаване между неговите първоначални заявки и реалната му битност като такъв. Или ще представлява единството на нацията, както му се иска и както обещаваше, или ще бъде президентът на БСП. Колкото по-рано реши се обозначи какъв е и кой е, толкова по-лесно, каза още Любомир Стефанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15975 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ руски ПИЯН И БЕДЕН БОТУШ

2016.12.15 | 06:43

6
РАДЕВ КУРВООООООООООООООООООООООООООО комунистическа МАРШ ЗА СИБИР курвоооооооооооооооооооооооооо
Веселин Василев

2016.12.15 | 06:43

7
Кога най-после ще изчезнеш бе кретен.

2016.12.15 | 06:43

5
Бля, бля, бля...
Веселин Василев

2016.12.15 | 06:43

3
И откъде получават пари тези политолози.

2016.12.15 | 06:43

4
ами като чалгарките и троловете , който плати

2016.12.15 | 06:43

2
KOI E TOZI VODOPROVODTCHIK [POLITOLOG ]
МНОГО МНОГО ТОЧНО КАЗАНО !!!!

2016.12.15 | 00:48

1
Разбирам, че Радев дължи някаква лоялност на организациите, които го подкрепят, основно на БСП, които, естествено, не искат да се колаборират с който и да е представител на ГЕРБ, но в крайна сметка той е президент на всички българи, не е президент на БСП. Ако се окаже, че е президентът на БСП, значи имаме някакво сериозно разминаване между неговите първоначални заявки и реалната му битност като такъв. Или ще представлява единството на нацията, както му се иска и както обещаваше, или ще бъде президентът на БСП. Колкото по-рано реши се обозначи какъв е и кой е, толкова по-лесно,

Добави коментар

Водещи новини