Николай Василев: Мандатът трябва да се оползотвори

  • 14 декември 2016 19:03

  • 4625
  • 3
Николай Василев: Мандатът трябва да се оползотвори
©

Повечето от лидерите на нашата партия са министри, а мандат се дава на парламентарната група. По тази причина нямаше популярни лица от РБ при приемането на мандата от президента. Това каза Николай Василев от РБ в предаването „Още от деня” по БНТ.

Той определи като спакулации твърденията, че в групата има неразбиратеслво. „Няма нито един път при важно гласуване в НС, когато депутатите на РБ да не са гласували по един и същ начин. Мандатът трябва да се оползотвори. Това бе проява на уважение към нас и ние трябва да направим всичко възможно да го оползотворим. Наясно сме, че ще понесем негативи, но България е в критично състояние и света също. Сега не е време да правим тънки политически сметки”, заяви Василев.

„Смисълът на политиката е преди всички разговори, диалог, водене на полемика. Всякакви приказки за края на РБ са безпочвени. Убеден съм, че ако сега има избори, пак ще влезем в НС. Смисълът на политиката е да извършваме консолидация”, смята реформаторът.
Василев добави, че проектите трябва да се довършат. Той разкри, че още не е решено кой да води разговорите с другите политически сили.

„Националните интереси към този миомента изискват да има стабилност и сигурност. В този момент през зимата не е нормално и разумно да има четири кабинета в рамките на няколко месеца. Не е момент сега за партийни калкулации. Много чето тези сметки излизат неправилни”, предупреди Николай Василев. Той призова: „Нека се концентриртаме по прорамата си и да завършим проектите си. Аз съм реалист. Длъжни сме да опитаме”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.16 | 09:58

3
DALAVERADJII VYARVATE LI SI NYAKOI DA VI SE DOVERI
clown007

2016.12.16 | 09:58

2
Това ми звучи по скоро като - абе има там едни пари за усвояване, та да не отидат зян де...

2016.12.16 | 09:58

1
тоя мутант ли е ?

Добави коментар

Водещи новини