Карадайъ: Вчера Плевнелиев употреби КСНС за собствени цели

  • 30 ноември 2016 12:20

  • 5981
  • 3
Карадайъ: Вчера Плевнелиев употреби КСНС за собствени цели
© Булфото (архив)

Това Народно събрание е изчерпано. Предстоят предсрочни парламентарни избори и нова изпълнителна власт с нужното обществено доверие.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. КСНС вчера не постигна целите си по закон, той беше употребен от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за негови собствени цели, смята Карадайъ. Според него е налице опит за подмяна на волята на народа, а са минали честни президентски избори и има избран президент с огромна подкрепа и доверие на обществото. Народът иска промяна, показа го с вота си на изборите по категоричен начин, допълни той.

Кабинетът в оставка може да продължи да изпълнява функциите си до встъпване в длъжност на новоизбрания президент, а не да продължава моделът на управление от последните две години "услуга за услуга" и да обслужва задкулисието на тази порочна власт, коментира Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Според него нищо не налага сегашният президент да връчва мандати, още по-малко да съставя служебен кабинет за 20 работни дни или за един месец.

Ние този път го разчитаме като елементарен и плосък начин за употреба на президентската институция и конституционните възможности за лични цели, като той разчита служебният му кабинет да го номинира за еврокомисар, заяви Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Предупреждаваме, че безотговорните му действия, поведение и внушения могат да провокират политическа нестабилност и криза, допълни той.

Според него явно текат задкулисни сделки за нов кабинет в рамките на този парламент с подкрепата на ГЕРБ, независимо от досега изразените позиции. Призоваваме отговорните партии на честен и открит диалог и с консенсус да определим датата на предсрочните парламентарни избори, заяви Карадайъ.

Той припомни, че ДПС са призовали за консенсус и по бюджета на страната за 2017 г. преди първо четене, като са предупредили, че между първо и второ четене могат да се направят популистки предложения, които да произведат "бюджетен Франкенщайн". Продължаваме да призоваваме към диалог, основните партии да спрат с популизма, време за грешни ходове няма, посочи председателят на ДПС.

Последвайте канала на

БТА
5981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.30 | 20:31

3
Но да не излезе по българин от всички

2016.11.30 | 19:34

2
Когато тъпите журналюги и протоколчици правят снимки, нека да се съобразяват какво попада в кадъра. Снимката на този измекяр, пелтечещ на развален български до портрета на Бенковски е подигравка с българщината.

2016.11.30 | 19:34

1
МНЕНИЕТО НА КОМУНИСТ ЦИГАНИН НЕ Е ИНТЕРЕСНО

Добави коментар

Водещи новини