Местан: Г-н президент, останете достоен!

  • 30 ноември 2016 12:01

  • 8436
  • 4
Местан: Г-н президент, останете достоен!
© Булфото (Архив)

Самоопределилите се за патриоти крайни националисти от Патриотичния фронт и Атака напористо се опитват да създадат предпоставки президентът Плевнелиев да го възложи по неизбежност именно на тях. От една страна, държавният глава от самото начало заговори за необходимостта да се избегне сценарий за предсрочни парламентарни избори, а от друга страна послания в тази посока се чуват основно от Патриотичния фронт и Атака, с определени уговорки – и от Реформаторския блок. Това посочва в декларация лидерът на ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Той изказва тревогата си за възможността именно ПФ и Атака да съставят кабинет и призовава държавния глава да не се поддаде.

„Господин Президент, останете достоен! Вашето място в историята е на Президента демократ и евро-атлантик, а не на първия български Президент, легитимирал крайни националисти чрез връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство“, заявява Местан.

Той отбелязва, че целтна на националистите е да използват една конституционна процедура за разгръщане на предварителна, безплатна предизборна кампания за парламентарни избори.

"Освен това обединителят на нацията сигурно е наясно, че връчване на проучвателен мандат на крайните националисти ще бъде провокация не само за етническия мир, но и за стратегическата ориентация на България. Вярваме, че българският държавник и президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който заклейми руската окупация на Крим и произнесе фразата „Крим е Украйна“, няма да легитимира с връчване на мандат крайни националисти, които посещаваха Крим и го обявиха за руска територия", отбелязва още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8436 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.01 | 21:37

3
евроатлантизма иде от ЗАПАД не от анадола

2016.12.01 | 21:37

4
а знаем го това животно ,евроатлантизъм ...педерастия ,убииства ,проститутки ,травестити,педофили ..по добре е да го няма ..издигнете огради и стреляйте на месо..
хм

2016.11.30 | 15:51

1
Щом ислямско-османския апологет квичи, посоката е вярна!

2016.12.01 | 21:37

2
щом козела го хвали ..значи е истински педал ...остани си плювньо достойно наведен..

Добави коментар

Водещи новини