Поискаха оставката на Божидар Лукарски като лидер на СДС

  • 17 ноември 2016 12:14

  • 4637
  • 7
Поискаха оставката на Божидар Лукарски като лидер на СДС
© Булфото (архив)

Оставката на лидера на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва поискаха от структурата в "Красно село". Причината е лошото представяне на кандидата на Реформаторския блок Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко на президентския вот, става ясно от декларация, публикувана на Фейсбук страницата на партията.

Освен за смяна на ръководството от софийската структура се обявяват и срещу преподписването на коалиционното споразумение на Реформаторския блок. В декларацията се казва:

„Във връзка с проведените през този месец президентски избори и резултатите от тях, ние от СДС-Красно село смятаме, че СДС следва да направи внимателна и задълбочена оценка на постигнатото от Реформаторския блок и неговия кандидат.

Смятаме, че незадоволителният резултат на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в национален мащаб се дължи и на водената от СДС и неговото ръководство политика, включително неясната персонална подкрепа от страна на председателя на СДС.

Тясното обвързване на СДС с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации е неприемливо за СДС-Красно село. Присламчването към ГЕРБ води до обезличаването, а в бъдеще ще доведе и до заличаването на СДС.

Преподписването на Споразумението за Реформаторски блок и преговорите за съюзен конгрес, с цел създаване на единен субект от РБ без допитване до структурите на СДС, е противоуставно и еднолично решение, зад което не стоят членовете на СДС.

За да изпълни своята историческа цел – утвърждаването на правова държава с пазарна икономика, СДС се нуждае от рязка промяна на политиката и начина на провеждането й. Нещо, което е трудно постижимо с настоящето ръководство. Председателят на СДС като отговорен политик следва да понесе своята отговорност за състоянието на партията и постигнатите изборни резултати”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4637 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.01.18 | 17:48

6
СДС беше и е проект на запада, с цел да се унищожи България! Времето го доказа! Един читав немаше, а и сега няма в техните редици. Всички до един са кравешки подлоги!
ник

2017.01.18 | 17:48

7
Комунистите унищожават България вече повече от 100 години!

2016.11.26 | 09:50

4
Този господин никога не разбра истинските идеи на СДС, онова СДС, което гореше в истинската демократична емоция и романтика. Поне така учеше бате Любо Собаджиев- един от малкото истински демократи в България.

2016.11.26 | 09:50

5
И ТОГАВА СА ТЕ ЛЪГАЛИ, КАКТО И СЕГА. ИСТИНСКИТЕ ИДЕИ И НА ТОВА И НА ОНОВА СДС СА ЗАТРИВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ НА БЪЛГАРИТЕ!

2016.11.26 | 09:50

3
Сложете друг зализан педал
ВВ

2016.11.26 | 09:50

1
САМО КАКЪВ МАЗНИК Е ПРИ МАЖОРИТАРЕН ВОТ 2 ГЛАСА СИГУРНО ЩЕ ИМА

2016.11.26 | 09:50

2
един отпред и един отзад.

Добави коментар

Водещи новини