БСП: Не се държим като управляващи

  • 16 ноември 2016 14:31

  • 2325
  • 0
БСП: Не се държим като управляващи
©

„Няма да има изненади. Ще приемем оставката на министър-председателя и неговото правителство”. Това съобщи  пред Нова телевизия депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

„Не се държим като управляващи - тъкмо обратното. Отнасяме се достатъчно загрижено към тази ситуация, която сътвори Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той можеше да хвърли оставката си като партиен лидер, а не като министър-председател. Ако се мисли сериозно за държавата, би трябвало да се носят отговорностите по Конституция до край”, на мнение е Мерджанов.

Той заяви, че към днешна дата не вижда никакво основание бюджетът за следващата година да бъде подкрепен.

„В продължение на две години това правителство провеждаше дясна политика и се гордееше с това. Тази политика е крайно неприемлива за БСП. На тази основа ние няма как да променим позицията си и да подкрепяме бюджет, който е числовият израз на дясна политика”, обясни Атанас Мерджанов.

На въпрос дали БСП има шанс да приеме мандата от Плевнелиев за съставяне на правителство, той отговори, че в този парламент не е възможно да състави кабинет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини