Първанов: В този парламент няма да участваме в комбинации, тръгваме на избори (видео)

  • 15 ноември 2016 15:23

  • 16935
  • 5
Първанов: В този парламент няма да участваме в комбинации, тръгваме на избори (видео)
© Булфото

Егото на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и обкръжението му се прояви далеч преди тези избори. Това каза на пресконференция председателят на ПП АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

През май месец проведохме форум, на който взехме решение за излизане от правителството. Тогава обяснихме достатъчно аргументирано защо излизаме. Видя се, че този кабинет не работи. Дали оставката щеше да се случи сега, или щеше да е произведена 5 месеца по-късно, това не е най-важното. Очевидно е, че това беше слаб кабинет. Тази коалиция не успя да се сработи. Не бяха създадени необходимите отношения. Беше налагана еднолична воля, а сега, естествено, се намери повод за излизането на ГЕРБ от властта, заяви Първанов..

По думите му го има и чисто личния мотив на Борисов за излизането от властта, но лидерът на АБВ не пожела да го коментира.

В този парламент няма да участваме в комбинации. Наистина смятаме, че трябва да има нови избори. При така създадените отношения, едно ново сглобено мнозинство от тези толкова различни конфронтиращи се политически сили, не е възможно и е откровено вредно, каза още Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

При подадена оставка на правителството, която ще бъде гласувана утре, този парламент, ако не е способен да излъчи правителство, не е нормално да взима каквито и да било законодателни решения, включително за бюджета, добави зам.-председателят на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Той да приема бюджета на кой? На две последователни служебни правителства, които се назначават от двама различни президенти. По-хубаво е 1/12 да се харчи, докато не бъде избран нов парламент с ново мнозинство. Едва ли ще има правителство в този парламент, но тестът за това дали може да приеме каквото и да било повече законодателство, е да се види дали може да състави правителство. В момента, в който не може, тогава не можем да говорим за каквито и да било законодателни решения на този парламент и това трябва да бъде отстъпено на следващия.

На първо четене по бюджета гласуваме с „против“, защото не смятаме, че този парламент би могъл да приема законодателство, което да ангажира служебните правителства“, подчерта той.

Лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в допълни, че много от проблемите са били заметени под килимчето и сега се е намерил повод за излизането на ГЕРБ от властта.

Слушайки Борисов, не чух да ни споменава в списъка на това мнозинство, но бяхме изписани отдолу. Допускам, че е редакторска грешка. В този парламент няма да участваме в комбинации. Не познавам лидер, който ще ви каже, че не е готов той и партията му за нови избори. Логично е, ако излизаме от една кампания, макар че резултатът ни беше удовлетворителен, да поддържаме висока организационна бойна готовност за избори. Готови или не, ще участваме много активно. Надявам се в рамките на сегашната коалиция, която имаме, ако преценим, може и умерено да я разширим, но не в посока към големите политически формации. Тръгваме на изборите, за да постигнем висок и убедителен резултат, посочи Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Много са проблемите, които стоят на нашето внимание след втория тур на президентските избори. Преди всичко искам да дам една най-обща оценка на това, което се случи на президентските избори като цяло. Поздравявам публично победителите – Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илияна Йотова. Пожелавам им успешен мандат. Това е тяхна заслуга, на подкрепящите партии и структури, но това е и израз на дълбоката надежда и очаквания на хората за промяна във функционирането на политическата система. Никой не може да избяга от тази оценка или да я експлоатира в своя полза. Опитват се да експлоатират този референдум в противоположна посока на онова, което отстояваха. ГЕРБ и БСП бяха против него. Днес се опитват да са вносители на идеи, произтичащи от гласуването на тези 3,5 млн. българи, заяви лидерът на АБВ.

Той подчерта, че говори от името на партията, която единствено и официално и подкрепи референдума с три „да“. Трябва да си посипят главата с пепел и да си признаят отговорността и едва след тогава да седнем и да коментираме. Агитирали сме за тези три „да“ и съм длъжен да подчертая различията, които има в нашата позиция. Имаше и сега задължително гласуване и резултатът е под 50%. Корупцията и всички негативни елементи, свързани с функционирането на политическите партии имат своя дълбок генезис от началото на Прехода и не са свързани със субсидията. Още на европейски избори направихме вътрешно допитване по няколко теми, включително и по субсидирането, допълни още Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

По думите му държавната субсидия за партиите трябва да бъде намалена трикратно.

След пресконференцията АБВ проведе среща с БСП в Народното събрание, която беше инициирана от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. След това пред медиите в кулоарите на парламента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в потвърди, че АБВ е против Бюджет 2017 г., предаде репортер на Новини.бг. Първанов настоя, че сегашното Народно събрание е като това по времето на Жан Виденов - животът му е изчерпан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16935 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
STAN4O FANELATA

2016.11.25 | 16:15

5
BOKLUK SI gowe!

2016.11.25 | 16:14

4
В следващият парламент няма да ви има.
митьо потника

2016.11.16 | 18:14

3
бре гоце ...дават ти прилична пенсия ...кола ..охрана и шофьор ...къде бе гоце си тръгнал ...да се вреш в шамарите ...или си на принципа ...и да съм сам ,пак ще се бутам.. властта е нищо ...щом ти влезе в гъза ...и от там и с два не ще я изтеглиш..
123

2016.11.16 | 18:14

2
ти пък къде си тръгнал
stojan chadziev

2016.11.16 | 11:54

1
Politi4eska martvola,varti su4e i vse si ostava dupedavec na Putin,goljam mrasnik.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини