АБВ: Със смяната на Ирина Бокова България прави услуга на трета кандидатура

  • 28 септември 2016 11:24

  • 2592
  • 2
АБВ: Със смяната на Ирина Бокова България прави услуга на трета кандидатура
© Novini.bg

От АБВ са разочаровани от решението на правителството да смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и смятат, че суверенитетът на България и на българското правителство е поставен под въпрос, тъй като очевидно много чужди фактори са повлияли. Това коментира говорителят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова пред журналисти в парламента.

"Другата кандидатура няма шанс, това многократно беше потвърдено от много анализатори и в случая ние сякаш правим услуга на трета кандидатура, която иска да отстрани най-силния опонент", посочи Тодорова.

Според нея напредъкът на Ирина Бокова може да бъде отразен тепърва в последните гласувания. От АБВ смятат, че именно многото разнопосочни сигнали, които даде България, са попречили на това Бокова да върви по-напред.

"Моята прогноза е, че нищо няма да направим с новата кандидатура и наистина България играе в услуга на чужда кандидатура, което е много недостойно, много слаба позиция и провал на българската дипломация", каза Мариана Тодорова, цитирана от БТА. Според нея кандидатурата на

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е слаба дотолкова доколкото тя не е дипломат, извадена е в последния момент и една от основните страни фактори ще й наложи вето.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Zlata

2016.09.29 | 21:03

2
Г-жа Кр. Георгиева е добра кандидатура и има всички условия да успее. Тя има шанс и нека не сме толкова завистливи, а да й пожелаем лек път, здраве и успех.
блато

2016.09.29 | 18:28

1
е кой е казал ,че това е българска кандидатура , някой (кой ли ) го е сложил в устата на Боко и сега ще тръбим -"наша кандидатура " !

Добави коментар

Водещи новини