РБ: Кристалина Георгиева е добра кандидатура за генерален секретар на ООН

  • 28 септември 2016 11:35

  • 2581
  • 1
РБ: Кристалина Георгиева е добра кандидатура за генерален секретар на ООН
© Булфото

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е добра кандидатура за генерален секретар на ООН. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев пред журналисти в парламента.

Повод за думите му е решението на българското правителство да смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на заместник-председателя на ЕК Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Според реформаторите начело на ООН трябва да има десен човек, с дясно мислене, по подобие на хората, които са начело на Съвета на Европа и на Европейската комисия. "Шансовете на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование изискват дипломатически преговори, които нямам съмнение, че правителството ще направи", коментира Димитър Делчев. "Искрено се надявам някои от другите кандидати източноевропейци да подкрепят Георгиева, защото за всички нас българите е важно да имаме наш представител на най-високата позиция в ООН", добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.03 | 11:21

1
разбира се ,добра свиня и не пробира ,каквото и сипеш в копанята ,го яде и не се оплаква

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини