Плевнелиев подкрепя решението на Борисов за ООН

  • 28 септември 2016 12:01

  • 5218
  • 4
Плевнелиев подкрепя решението на Борисов за ООН
© Булфото (архив)

Президентът споделя аргументите на правителството. Компетентността и отговорността да издигне национална кандидатура за ръководител на най-престижната световна организация е на българското правителство. Министерският съвет е направил своя анализ и е преценил шансовете на възможните български кандидатури, с което е запознат и държавният глава. Това се казва в позицията на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по повод горещата новина от деня за издигането на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за генерален секретар на ООН.

"Да издигнеш нов кандидат не е непознато в международната практика. Това, което би било лошо и би навредило на страната ни, е, ако покажем невъзможност да се обединим около важните за България и Европа решения", се казва в позицията на държавния глава.

"След решението на Министерския съвет всички български институции са длъжни в рамките на своята компетентност да работят за успеха на българския кандидат. Огромна е отговорността, когато България има шанс да излъчи следващия генерален секретар на ООН. Това е и отговорност към региона на Централна и Източна Европа", смята още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той призовава всички български политици да подходят отговорно към българската кандидатура, да надмогнат партийните си интереси и лични пристрастия и да станат част от усилията на държавата да постигне успех в тази надпревара.

Държавният глава напомня, че крайното решение кой да оглави организацията няма да бъде взето в България, а в рамките на структурите на ООН. По тази причина е много важно да не се впускаме за пореден път в спиралата на взаимни обвинения, а да покажем на света, че можем да сме единни и да работим в една посока.

Подчертава се, че Плевнелиев оценява много високо свършената работа и положените усилия от г-жа Бокова и пожелава успех както на нея, така и на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5218 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
...

2016.09.28 | 21:56

4
Досега през зъби скърцахте, че подкрепяте Бокова, а сега като направихте гафа почна кампанията, колкото по-добре ще е с Георгиева. Не съм привърженик нито на едната, нито на другата. Щом сме почнали с едната го правим до край. Никой не вади/сменя отбора щом срещата не върви!!! СРАМ !!!

2016.09.28 | 19:03

3
тоя нещо все подкрепя , само че с гъза си
уууууу,

2016.09.28 | 19:03

2
Кой те брои теб за жив бе, помак комунистически!

2016.09.28 | 12:52

1
помак -да ,ама от къде комунистически или това е за ефект ,видиш ли комунистите били педали !ама ,науйсен !

Добави коментар

Водещи новини