Плевнелиев към ООН: Решението на войната в Сирия не може повече да се отлага

  • 21 септември 2016 20:42

  • 3605
  • 6
Плевнелиев към ООН: Решението на войната в Сирия не може повече да се отлага
© Getty Images/Guliver

Крайно време е всички да разберат, че решението на този конфликт не може повече да бъде отлагано и Съветът за сигурност трябва да поеме своята роля. Едно устойчиво решение може да мине единствено през Съвета за сигурност на ООН. Така президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното коментира изразената загриженост на държавите за възобновените бойни действия в Сирия по време на дискусиите и дебатът на 71-вата сесия на ОС на ООН.

След дебатите, в отговор на журналистически въпрос за мигрантската криза, президентът даде България за пример и спазваните от нас правила на Дъблинското споразумение и на Споразумението от Шенген от самото начало на кризата.

„Една държава трябва да адресира страховете на хората. Една държава е такава, когато има контрол над границите си. Когато имаме потоци от неконтролируемо преминаващи през територията ни граждани на други страни, държавата трябва да изпълни ролята си – да въведе контрол, като едновременно спазва човешките права и свободи“, коментира още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По повод критиките на неправителствени организации, според които Декларацията от Ню Йорк за управление на широкомащабните мигрантски и бежански потоци не съдържа конкретни ангажименти, президентът посочи, че Парижкото споразумение по изменението на климата също бе обект на подобни критики, но е довело до конкретни стъпки и действия.

„До края на 2016 г. трябва да бъде ясно как България ще адаптира своите дългосрочни цели и програми, за да е в синхрон със заложените глобални цели“, заяви още държавният глава пред български медии в Ню Йорк.

Той пое отговорност
да насърчи националната дискусия по отношение на глобалните договорености за широкомащабните мигрантски и бежански потоци, по промените в климата и по Целите за устойчиво развитие до 2030 година.

Последвайте канала на

Калина Христова
3605 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.09.23 | 14:07

6
Решението е едно : ВЪН САЩ ОТ НЕЗАВИСИМА СИРИЯ !

2016.09.23 | 14:06

5
Плевньо....аре у лево..!!

2016.09.23 | 08:11

2
Ами ,че тоя е на обратния ..бряг ! Лево ,дясно ,няма значение ,щом д-то му е тясно !

2016.09.23 | 14:06

4
Дъблинското споразумение ще ни напълни с орки и затова ние го изпълняваме....... както са му казали на този сопол.

2016.09.23 | 14:06

3
Тоя е гордоста на русофобите...клоуни
Мръсен помак

2016.09.23 | 08:11

1
Плазмодий

Добави коментар

Водещи новини