ЕБВР е готова да подкрепи България за газовия хъб

  • 20 септември 2016 12:58

  • 982
  • 1
ЕБВР е готова да подкрепи България за газовия хъб
© Gettyimages (архив)

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е готова да подкрепи плановете на България за създаване на регионален център за природен газ и ще осигури финансова подкрепа, ако проектът се окаже изгоден, заяви президентът на банката Сума Чакрабати в интервю за агенция Ройтерс след неговото посещение в нашата страна, цитиран от БНР.

Чакрабати посочи, че България е разположена добре географски, за да бъде регионален газов хъб и предложи възможностите за експертиза на банката при оформянето на проекта, който се подкрепя от Европейската комисия.

"Бихме искали да работим много добре с българската държава при опитите да определим кое ще сработи най-добре и същевременно ще успее да привлече чуждестранни инвеститори", заяви той.

"Ако предпроектното проучване покаже, че проектът е жизнеспособен, ние, разбира се, ще бъдем заинтересовани, особено с оглед на нашия опит в тази област. Мисля, че след това ще бъдем много, много здраво заинтересовани", заяви още Чакрабати.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.20 | 16:27

1
Подкепят ,подкрепят ,пък после забравят и пак подкрепят и така до края ,историята се повтаря ,потретя !Да има глупаци ,които им вярват ? Вече построихме "Патока " ,сега Х.уя ,после АЕЦ "Козлудуя " ,Белене и тъй нататък !А фактически оставаме с нещо в ръката !Става единствено да го поставиме на място в д-то на ......

Добави коментар

Водещи новини