Експерт от АБВ: Санкциите срещу Русия ще спънат отношенията с България

  • 08 септември 2016 15:09

  • 1675
  • 3
Експерт от АБВ: Санкциите срещу Русия ще спънат отношенията с България
© Getty Images/Guliver

Ако България подкрепи удължаване на санкциите срещу Русия, това ще спъне енергийната дипломация между двете страни. Това смята  международният секретар на АБВ Георги Димитров. Той коментира позицията на външния министър Даниел Митов, заявена преди дни пред агенция "Ройтерс".

"Докато премиерът Борисов се опитва да се договори с руското ръководство, може би министрите Митов и Ненчев биха могли да спрат с риториката си, която е антируска, поне за това време. Важното тук е създаване на климат на доверие, а този климат за съжаление липсва", заяви той пред БНР.

Той не смята, че участието на Русия в проекта за газовия хуб би било уместно, ако санкциите останат. "Това е абсолютен абсурд", категоричен е Димитров.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1675 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.02.22 | 15:12

3
Имам един комшия ,той пък си има помияр !Помияра не спира да лае ,а комшията само вика по него !Не мога да си представя ,ако имаше два помияра !Боко изведи ги някаде твоите помияри и прежали два куршума ,инак като комшията ще останеш без глас !

2016.09.20 | 01:58

2
Блядските подлоги реват в цял глас...."ние сме за рассия". Ми, ходете в рассия, бе подлоги, не ви щем в България защото воните, пречите и съсипвате всичко.

2016.09.10 | 00:43

1
Модераторче измисли нещо по умно бе малоумнико !! Стига с твоите пътни знаци и витрини на магазини !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини