Цачева благодари за подкрепата на Вишеградската четворка

  • 16 септември 2016 13:59

  • 1991
  • 1
Цачева благодари за подкрепата на Вишеградската четворка
©

Председателят на парламента на Унгария Ласло Кьовер благодари на председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 за приетото вчера от българския парламент решение за обявяване на 19 октомври за Ден на българо-унгарското приятелство. Двамата председатели се срещнаха по време на Европейската конференция на председатели на парламенти.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 отбеляза, че това е станало с мнозинство от 130 народни представители, като нито един не е бил против и въздържал се, въпреки че в българския парламент има 8 парламентарни групи. Това по думите й е израз на историческите и приятелски отношения между двете страни, за чието задълбочаване трябва да продължи да се работи.

Председателят на Народното събрание от своя страна благодари за изразената подкрепа на Вишеградската четворка за оказването на помощ на България за опазване на външната граница с Турция. Тя отбеляза, че нашата страна се нуждае от такава помощ и разчита на европейска солидарност по този въпрос.

Председателят на унгарския парламент заяви, че това е мотивирано от приятелско чувство към българския народ, но и от съзнанието за национален интерес. Ние, подкрепяйки вас, подкрепяме и нашия национален интерес, подчерта той. Ласло Кьовер изрази и подкрепа на членството на България в Шенген, защото страната е изпълнила всички изисквания. Винаги, когато Унгария е била обект на критики, сте проявявали разбиране към нас и затова очаквайте реципрочно отношение, заяви председателят на унгарския парламент.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.02 | 17:31

1
Е това е травестит ,краката прибрани и с пола , четирима на веднъж ,в капана е хванала ,истински мъж !Какво ли би станало ,ако е истинска жена ?

Добави коментар

Водещи новини