Цачева заминава за Страсбург

  • 13 септември 2016 15:09

  • 1453
  • 2
Цачева заминава за Страсбург
© Булфото/Архив

Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще участва в Европейската конференция на председателите на парламенти в Страсбург. Форумът е организиран от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и ще се проведе в четвъртък и петък.

На него ще присъстват председатели на парламенти от 47-те страни-членки на Съвета на Европа, на парламенти на страни-наблюдатели и партньори за демокрация, както и президенти на международни организации. На конференцията се очаква да участват 350 делегати, ще открият.

„Миграцията и бежанската криза в Европа – роля и отговорности на националните парламенти” е първата тема, която ще обсъждат участниците. След това ще бъдат обсъдени и въпросите за  насърчаване на демокрацията, човешките права и върховенството на закона.

През втория ден на конференцията участниците ще дискутират по въпроса: „Мобилизация на парламентаристите срещу омразата, за общество на интеграция и без дискриминация”. Основни лектори ще бъдат председателят на Бундестага на Германия Норберт Ламерт и посланикът на Съвета на Европа в инициативата „Не на омразата” Анн Брасьор.

Във форума ще участва също ръководителят на Делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и председател на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Първата европейска конференция на председателите на парламенти се състоя през 1975 г. Форумът се провежда на всеки две години в Страсбург или в столица на държава – член на Съвета на Европа.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.14 | 11:11

2
В Страстбург - значи ще е страстна?

2016.09.14 | 11:11

1
Ей стига екскурзий , пак ще ги плащаме ние ! Като иска с други педали и курви да се събира ,травестита в своя джоб да се бръкне !

Добави коментар

Водещи новини