ПФ: Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център

  • 16 септември 2016 12:31

  • 12573
  • 6
ПФ: Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център
© Булфото

Патриотичният фронт настоява всички мигрантски центрове и лагери, разположени на територията на населени места в България, да бъдат закрити и изнесени непосредствено до границата, а икономическите мигранти да бъдат екстрадирани. Това заяви Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в декларация от парламентарната трибуна.

Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център, където да бъдат връщани нелегални мигранти от цяла Европа, посочи той. Каракачанов цитира данни, според които от 2010 до края на 2015 г. броят на потърсилите убежище у нас е 33 269, а издадените разрешения и решения са 28 300.

Патриотите призоваха и за спешно завършване на оставащите километри от граничното съоръжение по границата с Турция, допълнително ангажиране на сериозни сили от българската армия, спешно да бъдат приети законите, предложени от ПФ, като този за криминализирането на проповядване на радикален ислям и т.нар. закон срещу бурките.

ПФ иска също Министерският съвет да постави незабавно пред ЕК и Съвета на ЕС въпроса за нова европейска политика за възпиране на имигрантите, което според патриотите означава да има незабавна промяна в дъблинския регламент. Според текстове в него нелегалните мигранти, установени на територията на ЕС, подлежат на връщане в държавата на първа регистрация.

Срещата на върха в Братислава е повратен момент за Европа. Европа трябва да реши основния въпрос - сигурността на своите граждани, да покаже, че има посока и план за развитие, заяви Каракачанов. Европейските граждани днес искат сигурност и суверенитет, а не безлична анонимна чиновническа власт в Брюксел, посочи той.

Според него точно сега България ясно и категорично трябва да постави своите условия.

България трябва да се присъедини към политиката на Вишеградската група, техните послания ясно показаха, че националният суверенитет може да върви ръка за ръка със силна Европа, а силна Европа означава силни национални държави, смята още лидерът на ВМРО.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12573 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.09.21 | 13:29

6
Пред кой ти настояващ ,всички са с тапи в ушите ,нищо не чуват или се правят на глухи ! Единственно когато кравата или Брюксел им шушне ,чуват всичко и са послушни !

2016.09.21 | 13:29

5
Каракачанчеее, оглавявай протестите на жълтите павета и повсечестно! Притисни управляващата сган да се съобрази с народа си! Иначе и твоите думи са приказки през плет казани!

2016.09.21 | 13:29

4
Иване , не се вземай на сериозно и не се хаби -- 6 % е максимума , който може да съберете с Нотев !
...

2016.09.21 | 13:29

3
Каракачане, Бойко добре те е научил да говориш, темата за бежанците на теб ти я разпредели да трупаш PR така ли?
Джони

2016.09.21 | 13:28

2
Ченгето от ДС лае предизборно. Щом не е съгласен с политика на ГРОБ защо ги подкрепя?! Да пукне той волен симеонов и техните курви! 88
kur za boiko analev

2016.09.20 | 14:51

1
dano pukne kurvata boiko analev

Добави коментар

Водещи новини