Кунева: Много ще съжаляваме, ако не започнем сега промяната в образователната система

  • 15 септември 2016 07:58

  • 4608
  • 9
Кунева: Много ще съжаляваме, ако не започнем сега промяната в образователната система
©

Никога не съм преувеличавала проблемите, свързани с мащабната реформа в образованието. Целта ми е да не допусна хаос. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиер и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Имаше истинска паника с липсващите учебници, особено с учебника по история за 5 клас. В случая успяхме да наваксаме закъснение от шест месеца. Всички учебници вече са пристигнали в училищата. Няма смяна по средата на годината, каквато обективна опасност имаше. Няма смяна и на буквара. От втория срок започва работа с читанката по новия метод на групиране на буквите. По този повод искам да кажа на родителите – спокойно, децата ще се научат да четат, както всички поколения преди тях, заяви Кунева.

Всяка промяна в образователната система е много сложна за изпълнение, но ако не я започнем сега, много ще съжаляваме. Нашата образователна система се нуждае от промяна и това е целта на новия закон, посочи образователният министър.

Основната ми цел за тази година са учителите. Без тях няма кой да направи реформата, няма кой да положи този фундамент, който да направи промяната. Това е все едно да правиш здравна реформа без лекари. Днес не само ще ударя звънеца, но ще ударя камбаната, че имаме проблем с подготовката, привлекателността и мотивацията на тази професия. Държавата и всички ние като общество трябва да кажем на учителите: "Вие сте приоритет", заяви Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Тя уточни, че продължават разговорите за увеличаване на заплатите на учителските заплати. Министърът на образованието уточни, че ще продължи да настоява заплатите да бъдат вдигнати с 10%.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4608 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Коста

2016.09.26 | 08:06

9
Ех колко им е лесно да говорят глупости снахите на апаратчиците от режима на Тошо!Та нали направихте реформата с смяна на името на предмети, отсъствия и бележници.Велика реформа, май сте ялови в министерство и като няма какво поне да го замажем със смяна на имената, както едно време с смяната на имената, но на хора.Стари практики на нов глас!
banda88

2016.09.26 | 08:06

8
Kuneva molq te zapo4ni promqnata I se mahni!
шкумвата

2016.09.26 | 08:06

7
Блеяновска пита-Кунева отговаря -Г-жо Кунева, защо станахте Министър точно на Облазованието? -Кой каквото може! Не мога да стана Кмет на Симитли…
шкумвата

2016.09.26 | 08:06

6
Иванчо се прибира от училище: -Тате, имам двойка по български език. -Защо бре, сине? -Госпожата пита :”Българинът за 11-ти път ще избере ГЕРБ и Бойко Борисов.”Какъв е българина? -Как какъв, ид иот-казал баща му. -И аз така отговорих, ама тя каза, че е подлог…
Я

2016.09.26 | 08:05

4
Какво разбира Кунева от образование?!

2016.09.26 | 08:05

5
Нищо ! За това я направиха министър точно на него !п.п. Тя от нищо не разбира но навсякъде се бута !
ХсХс

2016.09.26 | 08:05

3
НЯМА ЛИ КОЙ ?!?!нЯМА ЛИ ....

2016.09.26 | 08:05

2
" Велика " идея е дала тая кикимора , в азбуката родна ,местата на буквите да размени ! "Риформата " е много "голяма " ,на децата акъла да натовари !От къде се пръкнаха всички "рифирматори " ,народа предават ,слушат чужди "доброжелатели " а за мен са си направо предатели !КОга ще се осъзнаем и тези буклуци от власта да изметем !
Кап. Петко Войвода

2016.09.26 | 08:05

1
Тази няма никакво намерение да оправя образованието, напротив, целенасочено се стреми да го срине.

Добави коментар

Водещи новини