Наш евродепутат зове за повече сигурност в Средиземно море

  • 07 септември 2016 15:01

  • 1971
  • 0
Наш евродепутат зове за повече сигурност в Средиземно море
© Фейсбук, Архив

Време е за действия и конкретни резултати. Стабилност в Средиземноморието означава сигурност за Европа. Трябва да работим заедно срещу тероризма и за постигане на траен мир. За това призова българският евродепутат Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя говори пред посланици от Средиземноморието на тема: "Стабилност в Средиземноморието означава сигурност за Европа". Срещата бе по нейна инициатива. Присъстващите обсъдиха сътрудничеството между ЕС и Средиземноморието в областта на сигурността с фокус върху различни предложения за преодоляване на общите предизвикателства като тероризма и въоръжените конфликти.

Еврокомисарят по политиката за съседство и разширяване Йоханес Хан подчерта, че  ревизираната Европейска политика на добросъседство поставя специален акцент върху въпросите на сигурността. Ник Уесткот, директор в Европейската служба за външна дейност по въпросите на Близкия изток и Северна Африка, отбеляза необходимостта от засилване на партньорството с нашите съседи в сферата на сигурността, най-вече на юг. Този аспект е застъпен в глобалната стратегия на ЕС в областта на външната политика и политиката на сигурност, представена през юни.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини