Евродепутат: При обтегнати отношения с Турция няма да имаме успех с мигрантите

  • 17 август 2016 08:41

  • 4800
  • 3
Евродепутат: При обтегнати отношения с Турция няма да имаме успех с мигрантите
©

С новите правомощия на "Фронтекс" можем да говорим за истинско опазване на европейските граници. Тези правомощия дават възможност за адекватна реакция на кризисната ситуация. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Видяхме много бърза реакция след заявката на България, че има необходимост от съдействие за охрана на границата, и бяха изпратени 100 офицери. За нас е много важно да имаме тази оперативна връзка, подчерта Габриел.

По думите й с Турция трябва да имаме постоянен диалог. По никакъв начин няма да постигнем успех по повод мигрантската криза, ако отношенията ни са обтегнати. Добрите отношения с Турция показват едно балансирано позициониране на България, посочи тя.

Това, че сме външна граница, дава много голяма отговорност на страни като България и обръща вниманието към нас. Ясно е, че страната ни се намира в изключително сложна ситуация и тук няма място за партийни различия, каза още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4800 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.02.27 | 04:35

3
Тая поглеждала ли се в огледалото ? За предпочитане вечерно време да не излиза на улицата !Плаши децата и възрастните ,дори !А ако сложи бурка ,май най -ще е добре !Да не дразни и "комшийте !
Гост

2017.02.27 | 04:34

2
Абе можем и с обтегнати отношения,!!! Оградата повечко граничари и се стреля с предупредителни изстрели(да сме хуманни) и след това на месо. че те ще почнат да влизат и във военните ни складове бе, тогава пак ли няма да се стреля.
оооооо,

2016.08.18 | 11:41

1
Така е като се вземе човек на сериозно. Сякаш казва нещо, което никой не знае..

Добави коментар

Водещи новини