Политолог: Абсурдно е дни преди изборите да не знаем основните кандидати

  • 31 август 2016 10:39

  • 2306
  • 2
Политолог: Абсурдно е дни преди изборите да не знаем основните кандидати
©

Президентският пост у нас е ключов, защото въпреки ограничените правомощия по Конституция той дава насоки за развитието на страната. Изборът на президент ще покаже и какви са настроенията на хората. Затова е притеснително, че сме в абсурдната ситуация броени дни преди изборите да нямаме представа кои са основните кандидати на партиите. Този коментар направи пред БНР политологът Даниел Смилов.

Хората трябва да имат достатъчно време да направят информиран избор. На мен наистина ми звучи абсурдно дати като 2 октомври да бъдат определяни за излъчване на кандидати, добави той.

Като прогнозира наситен политически сезон, Смилов посочи, че той ще премине в контекста на сложна международна ситуация. Той открои като водещи теми не само мигрантите и случващото се в Сирия, но и напрежението между НАТО и Русия, президентските избори в САЩ и продължаващата драма с британския референдум, която задава посоки за ЕС.

Не бива заради международната ситуация да се загърбват вътрешнополитически проблеми и те да бъдат „замитани под килима“, изтъкна политологът.

Според Даниел Смилов Реформаторският блок губи посока и не успява в рамките на този управленски формат да наложи своите приоритети, а социологическите проучвания показват намаляване на подкрепата. Хората преценяват, че тяхната политическа тежест спада, посочи политическият анализатор.

Процесът на селекция на кандидат-президента на РБ се проточи по-дълго от очакваното, подчерта още Смилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нормално

2016.08.31 | 22:37

2
защото ВСИЧКИ до един са корумпета и крадци.
Гост

2016.08.31 | 22:37

1
В Америка почти година по рано се знаят кандидатите, в нашата Бг чакаме до последния момент, защото ги е страх от обществената реакция. Знаят си че са насрани и искат да са по малко оплюти преди изборите. Толкова ли няма свестни хора без връзки с олигарси и мафиоти?

Добави коментар

Водещи новини