ГЕРБ издига Румяна Бъчварова за президент?

  • 31 август 2016 06:33

  • 20830
  • 13
ГЕРБ издига Румяна Бъчварова за президент?
© Булфото

Името на вицепремиера и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. се чува все по-често в редиците на ГЕРБ като възможната номинация на управляващите за президент, съобщава "Сега", позовавайки се на източници от ГЕРБ. След включването на о.з. ген. Румен Радев в надпреварата за "Дондуков" 2 в партията на Борисов са се спрели на няколко варианта за номинация, които обаче са се променяли през ден. Последният засега е именно за издигането на кандидатурата на шефа на МВР.

Преди включването на Радев много сериозно се говореше за номинирането на самия Борисов, който след това да сдаде поста на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Този вариант обаче отпаднал и в редиците на ГЕРБ предложили да бъде издигната столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. За да бъде номинирана обаче, е трябвало съгласието на регионалния министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която евентуално да замени Фандъкова като кмет. Павлова отказала категорично. Така се стигнало и до последния вариант - издигането на вътрешния министър.

"Президентската ни кандидатура мога да кажа, че вече е ясна. Нашите структури в цялата страна са готови и приемат решението, което ще бъде взето окончателно от Изпълнителната комисия", заяви в понеделник пред БНТ зам.-председателят на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Според него кандидатът на ГЕРБ трябва да е човек с твърд характер, който се е доказал в управлението. По думите му кандидат-президентът трябва да е достатъчно разпознаваем в европейските столици и да е медиатор, който да може да се справи в сложната международна обстановка. "Смятам, че жена пo приляга да бъде кандидат за президент", каза още Цветанов, без да посочва имена.

Именно в ролята на медиатор влезе Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на срещата на Борисов с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Тя е била вторият човек в делегацията, която е говорила от името на българската страна и е описала сложната обстановка с мигрантите у нас. Другата възможна кандидатура - Фандъкова, пък ясно заяви, че има още доста работа като кмет, с което отхвърли варианта да напусне "Московска" 33. "Благодаря на всички, които сега ме номинират всеки ден, аз също имам свои номинации, те не са по-малко качествени, вероятно го правят, защото оценяват работата ми, но за да си свърша работата, наистина имам нужда от спокойствие и от това да проконтролираме финала на всички обекти за тази година. Нямам врeме за евентуалности", каза столичният градоначалник.

От управляващата партия явно ще държат в напрежение опонентите до последно, след като от ГЕРБ обявиха, че ще посочат официално кандидатите си за президент и вицепрезидент на 2 октомври, почти едновременно със старта на кампанията за изборите, насрочени за 6 ноември.

Националният съвет на БСП вчера реши, че инициативен комитет (ИК) ще издигне и регистрира за изборите червения кандидат за президент ген. Румен Радев. Председател на комитета ще бъде зам.-шефът на БСП Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. Инициативата за създаването му беше на соцлидера Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която излезе с идеята, след като прекъсна разговорите с АБВ за коалиция на изборите. По думите й ИК е формата, с която може да се осигури широка подкрепа от граждански структури и авторитетни хора в България, които ще допълнят партийната подкрепа на БСП за Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20830 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
СИГУРНО

2016.09.03 | 17:44

13
Ако това е истина ,Боко да хвърля пишкира !!!

2016.09.03 | 17:44

12
Тест за ....баламурници !Същото като тока ,ще го увеличим 20 % и като ти го увеличат 5% и си " щастлив "!А тука друга уловка ,които претендент най-малко го псуват -той ще да е !

2016.09.03 | 17:44

11
ГЕРБ току що загубиха изборите....
ivailo kolarov

2016.09.03 | 17:44

10
lele boje ne samo ne i sviniata tova ve4e e kraia .........

2016.09.03 | 17:44

9
Това е шега.
опасно

2016.09.03 | 17:44

8
това лъжа .сигурен съм че изборът ще е за друга не за бъчв.
NACO

2016.09.03 | 17:43

7
След като НЕ става за министър защо да не я изпробват и за президент Другарят математик Константинов може и да ПОМОГНЕ,ако е получил нужните УКАЗАНИЯ
До кога Господи?

2016.09.03 | 17:43

6
Това е поредната Герберска ГАВРА с Българския народ. От онова чучело Плевнелив та на друго женско чучело.

2016.09.03 | 17:43

5
Ценко Чоков е най-добрия за президент.Ще има бои е....н и сръбска музика и народа щастлив.
додо

2016.09.03 | 17:43

4
Тя и без това досега нищо не върши и там ще е същото ,затова чао на ГЕРБ дотук бяха и нищо не направиха.

Добави коментар

Водещи новини