Станишев благодари и на Уорлик за поздравите за лидерския пост в ПЕС

  • 07 декември 2011 10:44

  • 535
  • 0
Станишев благодари и на Уорлик за поздравите за лидерския пост в ПЕС
©

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изпрати писмо до американския посланик в България Джеймс Уорлик с благодарност за поздравлението по повод избирането му за президент на европейските социалисти.

"Осъзнавам високите отговорности, които стоят пред мен като президент на едно от най-влиятелните политически семейства в Европа, в момент, когато общността е изправена пред сериозни предизвикателства за намиране на ефективни решения за преодоляване на дълбоката икономическа криза, засегнала страните от ЕС", пише Станишев.

"Партията на европейските социалисти има свои алтернативни предложения за решаване на тези сложни проблеми, и ще търси всяка възможност в дух на конструктивизъм да представи своите виждания за изход от кризата на вниманието на европейските граждани", допълва лидерът на БСП.

"Сред водещите външнополитически приоритети на ПЕС винаги е било развитието на активен трансатлантически диалог и партньорство. Основата за тях са общите демократични цености, които са фундаментът на нашите общества. В години на безпрецедентна финансова, икономическа и социална криза отдаваме приоритетно значение на сътрудничеството между ЕС и САЩ. По линия на ПЕС той се осъществява както чрез диалог с Демократическата партия, така и чрез контакти с академични среди и граждански движения. Особено внимание отделяме на работата на Световния прогресивен форум, иницииран от ПЕС", пише още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини