Димитър Делчев: ГЕРБ могат и да загубят след отказа за обща кандидатура

  • 10 август 2016 16:47

  • 2248
  • 2
Димитър Делчев: ГЕРБ могат и да загубят след отказа за обща кандидатура
© Булфото Архив

ГЕРБ могат и да загубят изборите, след като отхвърлиха предложението ни от май месец за общ кандидат на партиите от мнозинството - РБ, ПФ и ГЕРБ. Това смята депутатът от Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев. Пред журналисти той коментира, че при балотаж нищо не би било сигурно.

„За да спечели кандидат още на първия тур трябва да има над 1 млн. и 500 хил. гласа - цел непостижима за никоя партия в момента. Затова още преди няколко месеца предложихме да има общ кандидат на мнозинството, предвид очертаващата се лява коалиция. Целта ни беше гарантиране на евроатлантическата посока на страната и отхвърлянето с лекота на това предложение не беше правилно“, заяви Делчев.

Според него проучването сред структурите на „Движение България на гражданите“ показва, че има четирима фаворити сред номинираните 7 кандидата на РБ, които според хората притежават сила и интелект, необходими в сложната международна обстановка. Структурите категорично отказват да работят за един от останалите трима номинирани, тъй като не смятат, че изповядва ценностите важни за бъдещия президент и повече разделя, вместо да обединява РБ, допълни Делчев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2248 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.12 | 20:20

2
КУР ЗА БОЙКО ЛАЙНОТО -В ЗАТВОРАААААААААААААААА
ДО ТИКВА МОДЕРАТОРА

2016.08.12 | 20:20

1
МОДЕРАТОРЕЕЕЕ ЩЕ ТИ ГО НАЧУКАМЕ КУРВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО

Добави коментар

Водещи новини