Правителството освобождава Радев утре

  • 09 август 2016 17:47

  • 1914
  • 2
Правителството освобождава Радев утре
© Булфото Архив

Правителството ще направи предложение до президента за издаване на указ за освобождаването на ген. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Решението ще бъде точка 11 от дневния ред на заседанието на Министерския съвет. Следователно утре ще бъде задействана и самата процедура, която беше забавена.

Ген. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подаде рапорт за напускане на 1 август. В мотивите си той записа, че желае да бъде освободен от военна служба на основание чл. 169 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България поради придобито право на пенсия при условията на чл. 69, ал. 4 от Кодекса за социално осигуряване. Рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури.

Междувременно в БСП очакват указът на президента да бъде издаден сравнително скоро, за да може ген. Радев да влезе в битката за президент. Той е най-спряган за обща кандидатура на БСП и АБВ Утре ще се изясни и доколко двете партии са сближили позициите си и има ли шанс да се яват заедно на избори.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1914 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В е л и к и я

2016.08.10 | 14:01

2
Ами Честит му "СВРЕДЕЛ" По авиаторски !

2016.08.10 | 14:01

1
без съветите на Гоце Трипера кандидата на БСП щеше да има много много по големи шансове Кур-Нели-Я работи за ГЕРБ уникално тъпа кандидатура на БСП уникално тъпа постановка тоя военнен миризлив чорап

Добави коментар

Водещи новини