Цачева: До 9.00 ч. днес не е постъпвало искане за извънредно заседание на парламента

  • 10 август 2016 11:13

  • 1246
  • 2
Цачева: До 9.00 ч. днес не е постъпвало искане за извънредно заседание на парламента
© Булфото

В съобщение до медиите председателят на НС Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 заявява, че до 9,00 ч. днес, в Народното събрание не е постъпвало искане за свикване на извънредно пленарно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на НС.

Заседание на Народното събрание, когато то е във ваканция, се свиква от Председателя на парламента при наличие на някоя от следните хипотези - по негова инициатива - каквато към момента няма или по искане на една пета от народните представители.

Отправяне на искане от народни представители до Председателя на Народното събрание да упражни правото си и по своя инициатива да свика заседание на парламента, не е предвидено като процедура нито в Конституцията на Република България, нито в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради което такова искане няма правни последици.

Цачева заявява, че ще изпълни разпоредбата в Правилника за организацията на дейността на Народното събрание, ако народни представители реализират предвидената в Конституцията възможност и внесат искане за свикване на заседание на Народното събрание, подписано от една пета от депутатите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.18 | 19:36

2
Цвачке ,пардон Цвачева ,я си погледни под папката !Да оная !Нямали го ? Значи си го изяла на закуска !

2016.10.18 | 19:36

1
тая травеститка и лайна яде ,особено турските

Добави коментар

Водещи новини