Парламентът приел 44 закона през шестата си сесия

  • 01 август 2016 11:35

  • 1120
  • 1
Парламентът приел 44 закона през шестата си сесия
© Булфото (aрхив)

44 закона и 70 решения са приели депутатите през шестата сесия на парламента. За законодателна дейност народните представители са имали 37 пленарни заседания. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

37 часа и 10 минути е общото време, изразходвано за парламентарния контрол. Блиц-контролът пък е бил едва 4 часа. В периода 9 май - 28 юли са постъпили 555 въпроса и 34 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 407 въпроса и 16 питания. Финансовият министър Владислав Горанов и регионалният Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена най-често са били препитвани от депутатите. Към тях са били отправени по 52 въпроса. Вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева също е била желан събеседник по време на контрола. Тя отговорила на 48 въпроси и питания.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък е отговарял на общо 24 въпроса. Основните теми, по които той е говорил в парламента, са свързани с бежанската криза, противодействието на тероризма, съдебната реформа и съдбата на АЕЦ „Белене”. Депутатите са се интересували и от позицията на премиера във връзка с Брекзит.

Най-активни в парламентарния контрол са били депутатите на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров, следвани от колегата им Вили Лилков . „БСП-лява България“ е втората парламентарна група, която е отправяла най-много въпроси към членовете на кабинета.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1120 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.01 | 12:56

1
Интересно ,до кога ? После ремонт на законите и така до края на света !Дупетатите и те са хора ...за затвора и те трябва да папкат !

Добави коментар

Водещи новини