Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН

  • 28 юли 2016 10:57

  • 1185
  • 1
Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН
©

Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН.

„За“ нейната кандидатура гласуваха 139 народни представители, „против“ – 24 „въздържали се“ - 11 , с което тя бе приета. Номинацията на Карина Караиванова е внесена от ПГ на ГЕРБ на 20 юли.

В рамките на дебата проф. Румен Гечев от ПГ на „БСП лява България“ посочи, че управляващите са нарушили правилника и са съкратили сроковете, пише "Фокус".

По думите му това е абсолютно недопустимо, защото НС трябва да дава пример как са спазва буквата на закона. Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова посочи, че няма опасност Конституционният съд да се произнесе, че правилата за избор на председател на КФН са противоконституционни.

По думите й, правилникът за работата на НС е приет с решение на парламента. В рамките на дебата народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев посочи, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Той обясни, че продължават обаче да твърдят, че процедурата е опорочена. Емил Димитров от ПГ на ПФ обяви, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Според него кандидатът си заслужава.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КУРВА волена РОДИ КОПЕЛЕ ТРАЕВСТИТ ОТ ДОГАНЯ

2016.07.28 | 18:24

1
БРАВО НА ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини