ДСБ: ГЕРБ продължава политиката на Тройната коалиция за източване на БДЖ

  • 05 декември 2011 12:43

  • 958
  • 2
ДСБ: ГЕРБ продължава политиката на Тройната коалиция за източване на БДЖ
©

Правителството на ГЕРБ продължава политиката на НДСВ и Тройната коалиция за източване на железниците и воденето им към фалит, затова ДСБ не може да подкрепи действията на управляващите по отношение на БДЖ.

Това заяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на Синята коалиция Иван Иванов. Според цитирани от него данни, само за миналата година "Товарни превози" са имали приход от около 170 млн.лв. Сега чуваме, че правителството бърза да ги продаде за около 200 млн.лв., отбеляза Иванов. Ако, по думите му, това стане, БДЖ ще бъдат обезкървени от дейност, която е печеливша. За пътническите превози от ДСБ смятат, че е необходима нова тарифна политика и стандарти.

Тъмносините обвиниха правителствата на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като основната причина за проблемите в сектора. Кабинетът на НДСВ закупи електрически и дизелови мотриси "Сименс" за над 20 хиляди евро за едно място, в същото време конкурентни фирми предлагаха не по-лоши като качество влакове за цена около 1600 евро за едно място т.е. 15 пъти по-евтини, аргументира се Иван Иванов.

Той даде и още един пример - по време на тройната коалиция са продадени стари спални вагони за по около 40 хиляди евро всеки и веднага след това са закупени още по-остарели за 800 евро на вагон.

От ДСБ напомниха, че до момента Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговите министри избягват отговорите на поставяните в парламента въпроси на депутати от Синята коалиция, свързани с мерките, сроковете и ефекта от тях, които биха изправили железниците на крака.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bivol

2011.12.06 | 13:43

2
Влезте в Google.бг,после напишете- Бивол и ще видите кои са "Трипода",т.е. БСП-Мафията управляваща и днес чрез Бойко Методиев Борисов и др. две пипала-Доган и Сакскобурготски
proglednal

2011.12.05 | 13:40

1
mnogo skoro shte ste tolkova bedbi che i za hliab kiselo mliako niama da imate pari ,traite si i gledaite za kvo shtava vapros,kri kapitalizma niama nikakva kriza prosto shte vi ograbvat do shyshka kapitalistite -fashisti dokato ostane rizata na garba vi vtora ypotreba .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини