Русинова обяви какви са експертните намерения на социалното министерство

  • 21 юли 2016 18:31

  • 1419
  • 1
Русинова обяви какви са експертните намерения на социалното министерство
©

"През последната година безработицата сред младежите до 29-годишна възраст е спаднала с три процента, като нивото й в момента е около 13 на сто. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за в ефира на БНТ.

"Най-много свободни позиции има за оператори на производствена линия, касиери, продавачи, охранители, шивачи, кредитни консултанти, електромонтьори, ресторантьорски работници, мотокаристи. "Тенденцията на спад на младежката безработица е положителна, но това не трябва да ни успокоява, а да ни мотивира да продължим с усилията си за включване в заетост на младежите до 29 години", каза още тя.

"През тази година са планирани мерки, с реализацията на които в заетост и стажове да се включат 20 хиляди младежи. Информация за схемите може да се получи във всяко бюро по труда в страната", обясни тя.

" До момента държавата не е стимулирала географската мобилност, а трябва да дадем възможност на хора извън София да могат да си търсят лесно работа. Средствата са за подобряване на условията на труд в предприятията, насърчаване на трудовата мобилност, даване на възможност за заетост на безработни и неактивни хора", обясни Русинова.

"Демографската политика е тежка тема за България, в повечето страни тя е изключително тревожна, затова искаме да подпомогнем майките да съвместяват личния с работния живот", добави социалният министър.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.22 | 17:28

1
Ще ми дадеш ли 3000 Евро заплата, ма курво? Не ме търси, няма да работя в Гробария!

Добави коментар

Водещи новини