НСТС обсъди промени в Кодекса за социално подпомагане (видео)

  • 07 юли 2016 16:35

  • 2204
  • 1
НСТС обсъди промени в Кодекса за социално подпомагане (видео)
© Novini.bg

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе своето първо заседание, след като Ивайло Калфин подаде оставка, предаде репортер на Novini.bg.

НСТС беше председателстван от вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и на него присъстваха социалният министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, работодатели и синдикати. На днешното заседание се проведе дискусия относно предложените от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за промени в Кодекса за социално подпомагане. Предложението на червените бе представено от депутата от БСП-Лява България Георги Гьоков. Социалистите искат да бъде променен чл. 333 от Кодекса, за да бъдат дадени правомощия на бащите и осиновилите. Целта е те да бъдат защитени от уволнения, когато имат деца до 3-годишна възраст. В момента това се отнася само за майките. От БСП мотивираха това свое предложение с демографската криза в страната и проблемите произтичащи от нея. Гьоков подчерта, че държавата няма цялостна политика, за да реши този проблем.

От работодателските организации не застанаха зад това предложение и заявиха, че с рестриктивни мерки няма да се реши демографския проблем. В България платеното майчинство е най-дълго и пак има демографска криза, припомниха те. Проблемът ще се реши, когато има ръст на доходите, на икономиката и на благосъстоянието. Синдикатите подкрепиха предложението на Нинова и обясниха, че не смятат, че икономиката ще бъде натоварена, ако бъдат приети промените.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.07 | 17:35

1
да да , ще Им организират курс по смяна на пелени / безплатен/ , ще си изпишат 2-3 000 000 за отчет и ще си ги приберат по роднински

Добави коментар

Водещи новини