Джема Грозданова: Не трябва да следваме събитията в Турция (видео)

  • 20 юли 2016 08:03

  • 2900
  • 0
Джема Грозданова: Не трябва да следваме събитията в Турция (видео)
©

Направихме едно конструктивно заседание и получихме изчерпателна информация. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова по повод вчерашното извънредното съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по външна политика, на което бяха изслушани представителите на службите за сигурност, на МВР и МВнР за актуалната ситуация в Турция.

Направи ни добро впечатление, че службите работят добре помежду си и в добра координация с изпълнителната власт. Изводът беше, че не трябва да следваме събитията в Турция, а да вземем превантивни мерки. Институциите ни трябва да се съберат, да обсъдят ситуацията и да излязат с обща позиция пред Народното събрание да се реши дали Консултативният съвет по национална сигурност трябва да се събере, посочи Грозданова.

Засега обстановката по нашата граница е спокойна, но ситуацията в Турция е напрегната и не можем да кажем какво ще стане през следващите дни, добави тя.

Джема Грозданова бе категорична, че посланикът ни в Турция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. е постъпила правилно, като не е коментирала политически опита за преврат в южната ни съседка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини