Горанов: България и Иран ще задълбочат икономическите си отношения (аудио)

  • 11 юли 2016 15:05

  • 1445
  • 0
Горанов: България и Иран ще задълбочат икономическите си отношения (аудио)
©

Република България и Ислямска република Иран ще работят за задълбочаване на икономическите си отношения и синхронизиране на действията срещу данъчните и митническите измами. За това се разбраха министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и иранският министър на икономическите въпроси и финансите Али Тайебния на среща в културно-историческия комплекс „Саадабад“ в Техеран. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Иранският икономически и финансов министър Али Тайебния постави въпроса за засилване на сътрудничеството между България и Иран в областта на финансите и банковото дело, с акцент върху активизиране на междубанковите контакти.

По думите на Тайебния, това ще улесни търговските взаимоотношения между двете държави и ще даде импулс за цялостно развитие на икономическите им връзки. Българският финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва посочи, че отношенията между търговските банки не са обект на пряка държавна намеса, но правителството на Бойко Борисов е готово да сътрудничи с всички легални средства за развитието на контактите между икономическите субекти от българска и иранска страна.

„България е заинтересована да развиваме с бързи темпове търговските и финансовите си отношения с Иран, защото след отпадането на икономическите санкции, пред нас се открива възможността да намерим нови пазари за българския бизнес. Паралелно с това можем да предложим добри условия за ирански инвестиции на територията на Европейския съюз“, заяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

По думите му, двете страни вече са поставили добро начало на реактивизиране на икономическите си отношения, изразяваща се в обмяна на информация и ноу-хау. Министър Горанов изрази задоволството си от доброто ниво на българо-иранските отношения в областта на митническото сътрудничество и борбата с митническите и данъчните престъпления. Двамата финансови министри се обединиха около добрия ефект, който би имало подписването на междуправителствена спогодба за взаимна административна помощ за правилното прилагане на митническото законодателство и за предотвратяване, разследване и борба с митническите нарушения. Горанов и Тайебния изразиха увереност, че това ще бъде направено в близките месеци и ще подпомогне усилията на двете правителства за подобряване на събираемостта на бюджетните приходи.

В заключение Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и Али Тайебния коментираха потенциалната възможност за размяна на експертни делегации между финансовите министерства на България и Иран, които в бъдеще да съдействат за отстраняване на трудностите в икономическите отношения между двете страни, както и да обменят опит по отношение на ключови държавни функции.

Последвайте канала на

Калина Христова
1445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини