Горанов обвини БСП в подмяна на истината в твърденията за нов заем

  • 03 юни 2016 15:35

  • 2178
  • 2
Горанов обвини БСП в подмяна на истината в твърденията за нов заем
© Булфото

Министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва обвини БСП, че подменя истината по повод на твърденията на социалистите за нов заем от 1,2 млрд. лева. По-рано днес от ПГ на "БСП лява България" се противопоставиха в декларация на намеренията на правителството да натовари данъкоплатците с нов дълг, различен от вече разрешените от мнозинството 16 млрд. лева.

Това, което цитират колегите, щеше да е притеснително, ако беше вярно, заяви Горанов в отговор на БСП. Двете гаранционни споразумения са съгласувани и голяма част от преговорите са водени именно от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, посочи той. Горанов обясни ангажимента на държавата да гарантира този заем на Фонда с желанието да се получи по-добра доходност.
Двете гаранционни споразумения, които правителството е предложило, са изцяло в подкрепа на стратегията за стабилизиране на финансовата система, която рухна в предходния мандат, коментира министърът. Кога се разклати финансовата система на държавата това може да се види и хронологично да се проследи, отбеляза той. Горанов посочи, че, когато от ГЕРБ са поели управлението, във фискалният резерв е имало суми, които не са позволявали държавата да се финансира нормално. Когато поехме управлението, фискалният резерв беше минимум около 5 млрд. лева през ноември 2014 година. Към 31 май 2016-а фискалният резерв на държавата е 11 млрд. и половина, заяви министърът.

За т. нар. новогодишно споразумение за 16-те милиарда лева Горанов каза, че правителството е много далече от постигането на това число и с работата, която в момента върши, се отдалечава все повече и повече. Той отбеляза, че от статистиката ясно може да се види моментът, в който е липсвала държава. По думите му нивата на контрабандните тютюневи изделия в България през 2013 г. и 2014 г. са в пъти по-големи от сегашните.

Не видях дотук в нито едно ваше изказване в последния месец-два, когато се опитвате с популизъм да надигнете силите във вашата партия и да ги настроите революционно, нито едно по-добро предложение от това, което ние правим сега, обърна се Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва към социалистите. В момента, в който предложите по-добри решения от нашите, сме готови на дебат, заяви той. Готов съм да водя професионално този дебат, а не така, както вие го правите, подменяйки истината, добави министър Горанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2178 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тези ще ни затрият

2016.06.05 | 07:40

2
горанов ти си по зле от дянков.един път 16 милиарда,втори път на изборите за кметове вечерта тиквата в брюксел подписа нови 5 милиарда УЖ за бежанците.на ли така каза меркел ,теглете да си храните мигрантите!за тази година още 5 милиарда които почти ги взехте.до кога.ме ние станахме роби на чуждите банки.кой ще ги връща.простото стадо нали?като вдигате данъци,като вдигате винетки,като вдигате гр.отговорност .акцизи и така нататък.ами скъп ще е бензина .700 лв е акциза на 1000 литра ,и със ддс става 1 лев .300 лв беше за 1000 литра 2007 година .кьорави и сакати да ходите мамичката ви да е.ба.крадци мизерни
real

2016.06.05 | 04:02

1
КОТКА ПО ГРЪБ НЕ ПАДА.

Добави коментар

Водещи новини