Петкова зове за обединение на партиите в търсене на решение за арбитража за АЕЦ "Белене"

  • 10 юли 2016 13:04

  • 2642
  • 4
Петкова зове за обединение на партиите в търсене на решение за арбитража за АЕЦ "Белене"
©

Искам всички политически партии, които имат експертиза в тази област да обединим усилията си и наистина да търсим едно разумно и прагматично решение за излизане от тази ситуация. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по във връзка с това кой ще носи отговорността за това, което трябва да се плати по арбитража за АЕЦ „Белене“.

„Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен“, заяви тя. По думите ѝ, документите и арбитражът ясно казват, защо е станал възможен този арбитраж. Петкова посочи, че Министерство на енергетиката, правителството и БЕХ не са спрели да работят по различни варианти във връзка с решението на арбитража. Тя заяви, че от страна на правителството е налице ясна воля, за да бъдат застъпени националните интереси на страната. „Ако трябва да се върнем назад, документите са налице, те показават кой какво е правил през годините и кой какво не е направил, за да се стигне до днешното решение на арбитража“, заяви Петкова.

Във връзка с проекта „Южен поток“ и с твърденията на АБВ, че през последните 6 месеца българското правителство не е направило нищо, министър Петкова припомни кога, как и защо е спрян проектът „Южен поток“. Тя обясни, че то е спряно на 3 юни 2014 г. по решение на ЕК със стартирала наказателна процедура за груби нарушения на законодателството в областта на обществените поръчки. По думите ѝ, не правителството на ГЕРБ не е спазило законовите процедури и отбеляза, че правителството не е престанало да работи за диверсификация на източниците на природен газ като подчерта, че концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България е бил на настоящия кабинет.

Последвайте канала на

Калина Христова
2642 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тодоров

2016.07.15 | 14:45

4
Не беше ли точно тази \"министърка\", която гордо обяви, че ББ е спрял и трите руски проекта?
Партиите

2016.07.15 | 14:45

3
Партиите ще бъдът унищожени, стига с тез партии

2016.07.15 | 14:45

2
IMAME CHANS ZLATNATA KOKOCHKA E V DVORA NI

2016.07.10 | 19:45

1
smurt za kurva Boiko

Добави коментар

Водещи новини