Лиляна Павлова: Категорично няма да има закриване на общини

  • 07 юли 2016 17:58

  • 2540
  • 2
Лиляна Павлова: Категорично няма да има закриване на общини
© Булфото (архив)

Никой не говори за закриване на общини. Реформата касае области и райони на планиране. Има европейска директива още от 2003 година, която регулира отпускането на европейски средства. Категорично ще повторя, че няма да има закриване на общини.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която коментира появилите се информации за намаляване на броя на общините и областите. София ще стане самостоятелен регион и район за планиране. Останалите ще трябва да видим как ще се реформират. Всичко е свързано с парите. Положението в Севрозападна България е най-тежко. Там демографската криза е най-голяма и правилата за отпускане на евросредства не важат. Това все пак не е решение, което ще взимаме днес, утре или догодина. Реформата трябва да се случи до 2021 година. В нашата стратегия за децентрализация има няколко варианти за действие. Тепърва ще се обсъжда кой вариант ще е най-подходящ, обаясни регионалният министър.

Много се радвам, че мина Закона за кадастъра. Това го чакахме 15 години. Някои африкански държави имат по-добър кадастър от нас. Ползите за гражданите и бизнеса ще са огромни. Всички вече ще имаме своето имотно ЕГН. Това ще доведе до намаляване на имотните измами, категорична беше Павлова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Киро

2016.07.08 | 07:48

2
Тя държавата се закрива
Свинетка

2016.07.08 | 07:47

1
Няма да закриваме общини !Закриваме България !До 2021 година ще останем ,аз и Боко -за семе !Тиквенно !

Добави коментар

Водещи новини