Лиляна Павлова представи ОП "Региони в растеж" в Бургас

  • 04 юли 2016 13:45

  • 2182
  • 1
Лиляна Павлова представи ОП "Региони в растеж" в Бургас
© Булфото

Общините могат да се възползват от 1,5 милиона лева с проекти по оперативна програма "Региони в растеж".

Това каза в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, цитирана от БТА. Тя участва в дискусия в морския град. Освен нея за форума в Бургас пристигнаха още министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, на земеделието - Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и на труда и социалната политика - Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

При представянето на програмата "Региони в растеж" Павлова каза още, че ще бъдат подпомогнати три ключови реформи. Това са образователната, здравната и в областта на пътна инфраструктура. За първата от тях са заделени 130 милиона лева. Ще бъдат подкрепени професионалните училища чрез изграждането на модерни лаборатории и база така, че бизнесът да може да обучава учениците за нуждите на трудовия пазар.

В здравната реформа ще бъдат финансирани спешните центрове в 28 областни града и 188 малки населени места. Това включва покупката на 400 линейки. Около 350 милиона лева от програмата ще бъдат инвестирани в първокласни, второкласни и третокласни пътища, каза още Павлова. Приоритет този път ще се даде на Северна България, но и за Югоизточна пари ще има. Те ще са за отсечките Стара Загора - Раднево и Айтос - Възход.

Министърът разясни и създаването на бъдещ гаранционен фонд, който да улесни бизнеса при гарантирането на техните проекти по оперативната програма. В дискусията в Бургас днес участват представители на бизнеса, областните управители на Бургас, Стара Загора и Ямбол и кметове от региона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
naco

2016.07.15 | 20:17

1
ЗАЩО ни спряха ВСИЧКИ ПАРИ от ЕС г-жо Винеткова?!

Добави коментар

Водещи новини