Бареков поиска повече пари от ЕК за защита на българската граница

  • 06 юли 2016 09:47

  • 1236
  • 1
Бареков поиска повече пари от ЕК за защита на българската граница
© ББЦ

Повече средства от Европейската комисия за охрана на българската граница, която е и външна граница на Европейския съюз, поиска евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва.

"Най-бедният член на европейското семейство - България има нужда от допълнителни средства за довършване на охранителните съоръжения и за закупуването на модерна техника - моторни средства и други", подчерта Бареков по време на дебата за европейската гранична и бреговата охрана, който се проведе в Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Той съобщи, че страната ни е изхарчила стотици милиони от държавния бюджет за изграждането на ограда на своята граница с Турция и посочи, че с повече пари от Европейската комисия страната ни би могла да увеличи човешкия състав по граничните райони и дори да бъдат разположени съвместни бойно-технически охранителни сили от ЕС по външните граници на Европа с други държави.

"България, Гърция, Италия са нещо като жив щит за вълната от бежанци от Близкия изток и Турция", предупреди Бареков и съобщи, че Турция не е надежден съюзник. т.е. тя не е съюзник.

"Усилията на ЕС трябва да бъдат хвърлени за охрана на нашите общи граници Повече усилия и средства трябва да се насочват към външните граници за оборудване, огради и жива сила", предупреди българският евродепутат, като припомни, че една от основните причини за Брекзит беше неконтролируемия мигрантски и бежански поток.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.18 | 13:31

1
то си е така, само да не се казваше Бюрек тоя "наш" депутат

Добави коментар

Водещи новини