Бареков и Моника Маковей стартираха процедура за замразяване членството на партията на Ердоган в АЕК

  • 16 септември 2016 21:44

  • 6482
  • 5
Бареков и Моника Маковей стартираха процедура за замразяване членството на партията на Ердоган в АЕК
©

Българският евродепутат от Групата на Европейските консерватори и реформисти Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва заедно с румънската си колега Моника Маковей и немски колеги консерватори инициираха подписка за замразяване членството в Алианса на европейските консерватори и реформисти (АЕКР) на бившата политическа формация на Реджеп Ердоган „Партия на справедливостта и развитието“, заради системно нарушаване на човешките права в Турция.

Това стана по време на провела се днес конференция в чешката столица Прага, организирана от най-големия трансатлантически консервативен Алианс в света (АЕКР), в чието ръководство в качеството си на индивидуален член е българският евродепутат. Консервативната асоциация обединява републиканската партия в САЩ и консервативните партии на Великобритания, Австралия, Канада и Полша.

Броени минути след като Бареков представи официално в Прага членството на „България без цензура“ в Алианса на европейските консерватори и реформисти, българският евродепутат в качеството си на индивидуален член на Алинса и член на неговия Изпълнителен съвет заедно с немските си колеги консерватори – проф. Ханс Хенкел, зам.-председател на ЕКР, проф. Бернд Лукке, проф. Бернд Колмел и румънският евродепутат Моника Маковей, известна със своята позиция срещу корупцията на Балканите, внесоха писмена декларация до Асамблеята на АЕКР за стартиране на процедура за незабавно замразяване на членството на турската ПСР.

Причината, която изтъкнатите европейски консерватори посочиха, е системното нарушаване на човешките права в Р Турция и отстъпването от принципите на демокрацията и върховенството на закона.

Процедурата за прекратяване на членството се очаква да събере пълно мнозинство в Алианса и да завърши до края на годината.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6482 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.09.18 | 14:43

5
крадец-лъжец в лайняно костюмче
han

2016.09.18 | 14:43

4
Тоя пък кой беше?Не беше ли един дето много обещаваше а е слуга?
jjjjjjjjj

2016.09.18 | 14:43

3
Интересно ми е на какъв език е комуникирал с тези хора. Смешник, с неговия английски. Когато гласуваме/изпращаме хора в ЕП, те трябва да се умни, интелигентни и знаещи езици ,личности. Аман от цървули!!!
han

2016.09.18 | 13:30

2
Не съм ходил скоро до с.Забърдо.Има ли ул.Бареков там?Иначе хората правят уникален курбан с телешко,правеха де..

2016.09.18 | 13:30

1
Смешна работа.Кумецът на Б.Б. станал консерва!?!

Добави коментар

Водещи новини