Росен Петров: Законът срещу тероризма е инвестиция в сигурността на България

  • 05 юли 2016 12:54

  • 1225
  • 2
Росен Петров: Законът срещу тероризма е инвестиция в сигурността на България
© Булфото (архив)

„Приемането на закона срещу тероризма е крайно наложително, без него България е беззащитна срещу новите заплахи за националната сигурност. Службите нямат необходимия инструментариум за борба с новите проявления на тероризма, координирани и организирани чрез интернет – спящи клетки, самотни вълци-единаци, атентатори самоубийци“.

Това каза депутатът от БДЦ Росен Петров, член на вътрешната комисия на парламента, съобщиха от пресцентъра на партията. Във връзка с проведеното днес заседание на Съвета по сигурността в Министерски съвет за обсъждане на антитерористичния закон той заяви: „Законът е само основа, а службите за сигурност се нуждаят и от капацитет за противодействие, трябва инвестиция в хора, технически средства и агентура. Особено важна е възможността, която дава законът, за участие на армията в антитерористични акции. Бяхме свидетели, как в след кървавите атентати в Париж именно френската армията овладя ситуацията и внесе спокойствие сред хората, защото терорът е не само във взривената бомба, той е в паниката, в хауса, който се създава в обществото. Може би е време и българската армията да има антитерористичен отряд, както е в повечето държави-членове на НАТО и ЕС“. Като пример за такова военно формирование Росен Петров посочи английските командоси от SAS, американските тюлени SEAL, както и подобни части в Русия и Израел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1225 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.06 | 09:51

2
Ей ,безноско ,кога стана калайджия ,кога ти почерня д-то !А лижеш ,за това ти е черно д-то !

2016.07.05 | 20:18

1
то всички айдуци са обединени около запазване на присвоеното , а това че му викат ;сигурност ; си е направо подигравка с народа

Добави коментар

Водещи новини