Танева: Фермерските пазари скъсяват веригата на доставка на земеделските продукти

  • 04 юли 2016 20:07

  • 1284
  • 1
Танева: Фермерските пазари скъсяват веригата на доставка на земеделските продукти
©

Фермерските пазари са ефективен начин за скъсяване на веригата на доставка на земеделските продукти. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. Тя обясни, че в момента у нас функционират 10 фермерски пазара, като целта е броят им да се увеличава.

„Това е пътят, по който производителите биха получили по-голяма част от цената, която плаща за произвежданата храна“, каза Танева. По думите й фермерските пазари се радват на сериозен интерес навсякъде в страната.

„В момента функционират 10 такива пазара. Надявам се, че с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони те ще се увеличат. Това ще скъси веригата и двете страни ще са в по-голяма степен удовлетворени от функционирането на системата, която доставя храната до тях“, коментира още министърът.

Тя уточни, че за да участват земеделските производители във фермерските пазари, е важно да се сдружават в организации. Танева посочи, че през последната година са се учредили няколко пъти повече сдружения в сравнение с предишни периоди и към момента те са 32.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.04 | 21:09

1
глупости

Добави коментар

Водещи новини