МС прие позицията на България във връзка с предстоящата Среща на върха на НАТО (видео)

  • 24 юни 2016 10:54

  • 1471
  • 2
МС прие позицията на България във връзка с предстоящата Среща на върха на НАТО (видео)
© novini.bg

Днес се проведе извънредното заседание на Министерския съвет, на която бе разгледана позицията на Република България във връзка с предстоящата Среща на върха на НАТО.

"Днес на заседание на МС бяха одобрени рамковата позиция на България, които ще бъдат застъпени и изразени по време на срещата на най-високо равнище във Варшава на 8 и 9 юли. Очакванията ни са свързани с по-добрата координация на съюзниците в Алианса, свързани са с по-тясно сътрудничество с ЕС, с адаптацията на НАТО в силно променената среда за сигурност. Взехме решение по конкретните точки заедно с външния министър, запознахме колегите с националната позиция на България по всяка една от предложените точки и получихме одобрение от келигети министри и министър-председателя. Чувстваме се подготвени, отиваме обнадеждени, въпросите, по които ще дискутираме са много, работихме през последните няколко месеца и седмици и денонощно през последните няколко дни - имаме завършена позиция, президента е уведомен за нашите намерения и решенията на МС", заяви военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., предаде репортер на novini.bg.

Външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, че България ще отстоява позицията за засилено присъствие и учения в Черно море под ръководството на НАТО.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1471 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.24 | 14:55

2
Че ,кога един платен педал ,ще се откаже от две удоволствия !Е,бане в ГЗ и пари !Вън педалите продажници от парламент и правителство !Пардон ,забравих курвите !

2016.06.24 | 14:55

1
Тия за пореден път предават България! БОЙКО, взимай мерки, че се пише зле! Не ни въвличай във война! Махай ги тия продажни западни подлоги!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини