Десислава Танева: 1,1 млрд. лева не губим, програма няма спряна

  • 15 юни 2016 08:51

  • 3238
  • 3
Десислава Танева: 1,1 млрд. лева не губим, програма няма спряна
©

1,1 млрд. лева не губим, програма няма спряна. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия по повод обвиненията на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, че страната ни е заплашена от санкции по Програмата за развитие на селските райони и около 1 милиард и 100 млн. лева ще трябва да бъдат покрити от националния бюджет. „Отвратително звучи. Това е един филм, на който сценаристът е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Нищо от това, което каза не е вярно, извън едно писмо, което тя показа и, което аз също нося, само че трябва да ползваме минимална експертиза, за да можем да четем писмата”, коментира министър Танева. „Тези 1 милиард и 100 млн. лева са разплатени и възстановени, заедно с прихващане на аванса, платен през 2008 година по старата Програма от Комисията”, посочи тя.

По думите й, 522 милиона евро са разплатени през 2015 година от Държавен фонд земеделие и те вече са на ни възстановени от Европа, като има много малка сметка за уравняване. „Така че милиард и сто не губим, програма няма спряна”, категорична бе министър Танева.

„В момента, в който излезе този филм, който ни разказа госпожа Нинова в същия ден 6 милиона лева бяха платени на земеделските производители. Питам, ако беше спряна програмата можехме ли да разплащаме?. От момента, в който излиза писмото, което тя цитира, бяха разплатени близо 200 милиона лева, включително и по новата Програма за развитие на селските райони . Питам ако това писмо означаваше спиране, можехме ли да платим 200 милиона?” , коментира тя.

"В писмото, която тя цитира и по което в момента има санкции от 6 590 евро, става въпрос за приемането от службите на Комисията на доклада на сертифициращия орган на Разплащателната агенция в България, която заверява чисто счетоводно тези направени разплащания и е отчела грешка под 2%. Когато грешката е под 2% няма санкция", обясни още земеделският министър.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3238 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МИЛИОНЕРИТЕ В БСП И НИНОВА

2016.06.15 | 13:48

3
НИНОВА ,Я СИ ПОГЛЕДНИ СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ. ВЪТРЕ Е ПЪЛНО С ДРУГАРИ С КРИМИНАЛНО МИНАЛО. ЗАЩО ПРЕДЛОЖИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ С КРИМИНАЛЕН КЛАПИТАЛ ? КАКВИ СА ТЕЗИ СОЦИАЛИСТИ ЗАБОГАТЯЛИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА ПАНАИРИ, СПА ХОТЕЛИ,ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ, СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВА ? ЗАЩО БСП СЕ РАЗДЕЛИ НА МИЛИОНЕРИ ФАРАОНИ И ПОЧТЕНИ МНОГО БЕДНИ СОЦИАЛИСТИ ? ЦИНИЧНО Е ДА СЕ НАРЕЧЕШ СОЦИАЛИСТ , А ДА СИ МИЛИОНЕР КАПИТАЛИСТ. ЗАРАДИ ТАКИВА ДРУГАРИ МИЛИОНЕРИ МНОГО ЧЕСТНИ СОЦИАЛИСТИ НАПУСНАХА ПАРТИЯТА ОТВРАТЕНИ.

2016.06.15 | 11:00

2
Не им се връзвайте на Костинбродските Изроди ! С лъжи и гнусотии скоро власт няма да видят, рубладжийските подлоги !
ГРОБ

2016.06.15 | 11:00

1
Ние продължаваме ...да крадем !Има ли някакво значение от ЕС или от новия заем ,който ще вземем !Ама нали сме царе ...вземаме заеми ,па който иска после да го връща !

Добави коментар

Водещи новини